Tina Tanrıkulu Ankaragücü'nde

Güncelleme Tarihi:

Tina Tanrıkulu Ankaragücünde
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 18, 2011 10:40

Ankaragücü Tekvando Kulübü'nde, Bahri Tanrıkulu'nun Avustralyalı eşi Tina Tanrıkulu, EGO Spor Kulübü'nde de Avrupa Şampiyonu Ayşenur Taşbakan antrenörlüğe başladı.

Bir olimpiyat ikinciliği, 3 dünya ve 4 kez Avrupa şampiyonu unvanını taşıyan Bahri'nin, 2005 yılında İspanya'daki Dünya Şampiyonası'nda gördüğü ve 2009 yılı evlendiği eşi Tina Ankaragücü'nün yeni antrenörü oldu. Tina, Ankaragücü Tekvando Kulübü'nde yer alan 12 sporcuya antrenörlük yapacak.

EGO Spor'da da Türkiye'nin Avrupa Şampiyonu tekvandocusu Ayşenur Taşbakan görev aldı. Ayşenur, Yunanistan'da yapılan Avrupa Büyükler Tekvando Şampiyonası'nda 63 kiloda başarılı bir performans çizerek, altın madalyanın sahibi olmuştu.

Ankaragücü ve EGO Spor kulüplerinin tekvando koordinatörlüğünü yapan Hamide Bıkçın, hem Tina'nın, hem de Avrupa Şampiyonu Ayşenur Taşbakan'ın görevlerinde başarılı olacaklarına inandığını söyledi.

İki başarılı antrenörün de kulüplere gelmesinde başrol oynayan Bıkçın, şöyle konuştu: “Her iki antrenöre de güveniyorum. Birisi Avrupa Şampiyonu, diğeri de Avustralya'nın başarılı sporcularından biri. Hem Ankaragücü, hem EGO Spor başarılı iki antrenöre kavuştu. Bu arada bu arkadaşlar benim de işlerimi kolaylaştırdı. Tina, 2006 yılında Bangkok'da yapılan dünya şampiyonasında ilk kez altın madalya kazanan bir Avustralyalı. Ayşenur Taşbakan da kendini kanıtlamış bir sporcu. Onun da antrenörlükte başarılı olacağıma inanıyorum. Ayrıca yeni yetiştirilecek sporcularda da etkili bir isim olacaktır. Ben her iki kulübün de koordinatörlüğünü yapıyorum. Kendilerinin bu görev gelmesinde yardımcı oldum. İnanmadığım kişilere hiçbir zaman destek olmadım.”
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!