Timur 3 rekora kulaç attı

Güncelleme Tarihi:

Timur 3 rekora kulaç attı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 19, 2011 11:05

TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi'nde (TOBB ETÜ) burslu okuyan Balkan ve Türkiye rekortmeni milli yüzücü Timur Dellaloğlu, 8. Türkiye Koç Fest Üniversite Spor Oyunları'nda 3 dalda rekor kırarak şampiyon oldu.

TOBB ETÜ'de İşletme Bölümü'nde sporcu bursuyla hazırlık sınıfında eğitim gören Dellaloğlu, Koç Holding desteğiyle Konya'da gerçekleştirilen 8. Türkiye Koç Fest Üniversite Spor Oyunları yüzme yarışlarında büyük başarılara imza attı. Erkekler 100 metre kurbağalamada 1:06.26'lik, 200 metre karışıkta 2:10.11'lik, 200 metre kurbağalamada da 2:21.69'luk derecesiyle şampiyon olup rekor kıran milli yüzücü, üniversitesinin ve Ankara'nın gururu oldu. Bu dallardaki eski rekorlar, 1:07.22 ile Ömer Aslanoğlu'na, 2:14.36 ile Emir Ali Başer'e, 2:30.80 ile yine Ömer Aslanoğlu'na aitti.

TOBB ETÜ Sağlık ve Spor Müdürü İsmail Hakkı Türker, AA muhabirine yaptığı açıklamada, üniversite yönetiminin, milli yüzücünün başarısından duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Dellaloğlu'nun, bu yarışlara uzun süredir hazırlandığını belirten Türker, “Derece elde edeceğini biliyorduk, ancak 3 dalda birden derece, hatta rekor getireceğinden emin değildik” dedi.

200 metre kurbağalamada Balkan ve Türkiye rekortmeni Kastamonulu yüzücünün, çok çalışkan ve başarılı bir öğrenci olduğunu ifade eden Türker, “Derslerinde de sıkıntısı yok. O noktada da memnun oluyoruz. Haftanın 6 günü 7'şer saat antrenman yapıp, yoğun müfredatlı hazırlık sınıfında başarı göstermesi büyük başarı. Antrenman ve derslerle birlikte, Timur'un günlerinin neredeyse 18 saati dolu. Üniversitemiz, sportif ve kültürel açıdan da öğrencilere destek oluyor. Timur gibi öğrencileri üniversitemize daha fazla kazandırıp, sadece üniversitemizi değil, Türkiye'yi de uluslararası yarışmalarda temsil etmeyi hedefliyoruz” diye konuştu.

İsmail Hakkı Türker, Londra-2012'yi hedefleyen Timur Dellaloğlu için “Olimpiyatlarda da ülkemizi temsil ederse çok gururlanacağız. Ülkemize böyle bir sporcuyu kazandırmaktan çok memnun olacağız” ifadelerini kullandı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!