TİKAD’dan ABD çıkarması

Güncelleme Tarihi:

TİKAD’dan ABD çıkarması
Oluşturulma Tarihi: Eylül 19, 2016 20:35

TÜRKİYE İşkadınları Derneği (TİKAD), Birleşmiş Milletler (BM) Haftası kapsamında, New York’ta “Büyüyen Türkiye, Gelişen Demokrasi” başlıklı bir konferans düzenliyor.

Haberin Devamı

22 Eylül Perşembe günü Harvard Club’ta yapılacak konferansa Amerika’nın önde gelen gazeteci, yazar ve akademisyenlerinin yanı sıra, iş dünyasının yakından tanıdığı isimler, sivil toplum kuruluşu ve think-tank kuruluşları temsilcileri katılacak. Geniş bir katılımla gerçekleşecek Konferans’ın onur konuğu Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan olacak. Türkiye’nin son süreçte hem ekonomik hem demokratik anlamda geldiği yer, 15 Temmuz başarısız darbe girişiminin ardından yaşananlar, kadınların Türkiye’nin politikalarına katkısı gibi konuların ele alınması amaçlanıyor. Özellikle finans dünyasının yakından tanıdığı isimlerin de katılacağı Konferans’ta Türkiye’nin mali dayanıklılığı, ve yatırım odaklı ekonomisi de konuşulacak.

 

Haberin Devamı

HERKESE ANLATACAĞIZ

 

Onur konuşmasını Emine Erdoğan’ın yapacağı “Büyüyen Türkiye, Gelişen Demokrasi” konulu Konferans’ta, Türkiye’nin yaşadığı ekonomik ve siyasi sürecin katılımcılarla paylaşılması, görüş alış verişinde bulunulması ve reel yatırım olanaklarının anlatılması amaçlanıyor. Konferansın ev sahipliğini Türkiye’nin en güçlü iş kadınlarını bünyesinde bulunduran TİKAD yapıyor. TİKAD Başkanı Nilüfer Bulut yaptığı açıklamada: “ Amerika’nın önde gelen çevreleriyle birlikte New York’ta, Türkiye’yi konu alan bir konferans gerçekleştirecek olmaktan dolayı son derece mutluyuz. Türkiye hem ekonomik hem demokratik anlamda çok güçlü bir ülke, burada herkese anlatacağız” dedi. Geçtiğimiz ay TİKAD’ın lobi faaliyetlerine başlayacağını duyuran Bulut: “Birleşmiş Milletler (BM) Haftası olması nedeniyle, Lobi çalışmalarına ilk olarak buradan başladık, ama pek çok ülkede bu konferansları yapmayı sürdüreceğiz” dedi. BM Haftası nedeniyle New York’ta bulunan Enerji Bakanı, Ekonomi Bakanı, Dışişleri Bakanı, Başbakan Yardımcı gibi bakanların eşlerinin yanı sıra, Türkiye’den de üst düzey isimlerin katılacağı Konferans 22 Eylül Perşembe günü Harvard Club’ta gerçekleştirilecek.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!