Tigana: Yabancı oyuncu için para yok

Güncelleme Tarihi:

Tigana: Yabancı oyuncu için para yok
Oluşturulma Tarihi: Ocak 05, 2006 14:03

Beşiktaş Teknik Direktörü Jean Tigana, birkaç oyuncu almak için yönetime istekte bulunduğunu belirterek, “Ancak yabancı oyuncu almak için bir bütçe olmalı. Bu bütçe şu anda yok” dedi.

Haberin Devamı

Tigana, Topkapı Futball Center'da bu sabah gerçekleştirilen antrenman sonrası yaptığı basın toplantısında, Antalya kampını ve takımla ilgili konuları değerlendirdi.

Tigana, şu ana kadar takımdan 3 oyuncunun ayrıldığını vurgulayarak, “Bugün halen hazırda kimse takıma gelmedi. Yabancı oyuncu almak için bütçe olmalı. Bu bütçe şu anda yok. Ayrıca eğer ekibime bir yardımı olmayacak, takıma güç katmayacak bir oyuncu ise transfer yapmanın da bir anlamı yok. Genç Türk oyuncu alıp onu üst seviyelere çekmek beni daha mutlu eder” diye konuştu.

Jean Tigana, Avrupa'dan bir oyuncuyu getirmek için finans açısından bütçenin olması gerektiğini kaydederek, “Bir oyuncuyu almak için almanın anlamı yok. İyi bir oyuncunun finansal yükümlülükleri var. Elimizdeki birkaç genç oyuncuyu veya alabileceğimiz birkaç Türk genci transfer edebilirsek bizim için şu etapta daha iyi olabilir” dedi.

Haberin Devamı

YOULA VE AILTON KONUSU

Ligin ilk yarısında ortaya koydukları performans sonrası sorunlar yaşayan Youla ile Ailton konusunda da açıklamalarda bulunan Fransız teknik adam, şöyle konuştu: “Youla'nın menajeri Ceylan Çalışkan'ın konuştukları konusunda yorum yapmayacağım. Ama bugün resmi bir satın alma teklifi gelmediğini biliyorum. Strasbourg'dan kiralık olarak teklif geldi. Ancak bir oyuncunun gitmesi halinde bizim oyuncu almamız gerekiyor. Sonuçta sezon başında Youla'yı satın aldık. Eğer bugün bana derseniz ki, 'Onu kiralık gönderelim. Kimseyi almayalım', o zaman başka bir oyuncu almak için kaynak bulmak gerekecek. En başta Youla'yı kazanmamız gerekiyor. Bu oyuncuyu antrenmandaki performansı ve davranışlarıyla kazanabiliriz. Ayrıca ben Beşiktaş'ın menfaatlerini korurum. Bir oyuncu bir hata yaptı diye onu bedava gönderecek değiliz. Aksi takdirde yarın 3-4 oyuncu daha aynı hareketi yapmaya çalışır ve bedava gitmeye uğraşır.”

Tigana, Youla'nın takımdan ayrılmak istediği yönündeki açıklamaların ardından taraftarların tepkisinin hatırlatılması üzerine de, “Taraftarlarımızın dikkat etmesi gereken konu, benim Beşiktaş'ın menfaatlerini koruduğumdur. Strasbourg bu oyuncu için para verir o zaman bu bizim için başka bir oyuncuyu alacak şekilde kaynak olur. Ayrıca Youla'nın antrenmanları nasıl yaptığını gördünüz mü” dedi.

Haberin Devamı

Brezilyalı oyuncu Ailton'un durumuna da değinen Tigana, “Önemli olan oyuncuyu göndermek değil. Memnun olmayan bir oyuncu varsa gitsin. Ama yerine oyuncu yoksa ben kimle oynayacağım. Ortaya birşeyler koyabilmek için bazı oyunculara ihtiyacım var” şeklinde konuştu.

“BAŞKANLA TRANSFER KONUSUNDA GÖRÜŞTÜM”

Futbolcu satmak için öncelikle oyuncu almak gerektiğini dile getiren Jean Tigana, “Ben bütçeden bahsedince iyi oyunculardan bahsediyorum. Kulübümüze birşey taşıyacak oyunculardan söz ediyorum. Kontrat sonuna gelmiş çok oyuncu var. Ancak bizim ekibimize güç katmayacaksa neye yarar? Youla'yı isteyen var, ama kiralık istiyorlar. Satılması lazımki başka oyuncu alabilelim. Birçok oyuncu gelmek istiyor. Ama Şampiyonlar Ligi veya UEFA Kupası'nda takımın devam etmesini istiyorlar. Hedefleri ve hırsları seviyelendirmek lazım. Ona göre altyapıyı kurmak gerekiyor” diye konuştu.

Haberin Devamı

Bu arada Tomas'ın Beşiktaş'a gelmek istediği yönünde çıkan haberlerin hatırlatılması üzerine açıklamada bulunan Tigana, “İlk önce kendi oyuncularımla ilgilenmek istiyorum. Ayrıca ihtiyacımız olan bölgelere transfer etmek istiyorum” dedi.

Tigana, Pancu'nun transferinden gelecek paranın kullanma şekliyle ilgili soruya ise “Bu paranın nasıl kullanılacağını bilmiyorum. Kulübün ne kadar para aldığı konusunda bir fikrim yok. Ayrıca bu parayı nereye kullanacağı, transfere mi yoksa başka bir yere mi kullanacak bilmiyorum” diye yanıt verdi.

“BANA ZAMAN TANIYIN”

Beşiktaş'ta sorun olduğu için geldiğini kaydeden Tigana, elinde sihirli bir değneğin bulunmadığını belirterek, “Bana zaman tanıyın” dedi.

Haberin Devamı

Çalıştığı her kulüpte hep o gün ve gelecek için birşeyler inşa etmeye çalıştıklarını dile getiren Fransız çalıştırıcı, “Genç Türk oyuncularının alınmasından bahsederken bunları yetiştirmek için almamız gerektiğini söyledim. Ben burda ekibimin oyununu ve durumunu yükseltmeye çalışıyorum. Bir anda 1-2 ayda herşeyi düzeltmek gibi özel bir görevim yok. Çok çalışkanım, iyi çalışırım. Çalışmayı severim. 24 saat müsaitim, ama elimde sihirli değnek yok” şeklinde konuştu.

EKONOMİK SIKINTI KONUSU

Kulüpte yaşanan ekonomik sıkıntılardan dolayı futbolcuların parasını alamaması yönündeki soruları da yanıtlayan teknik direktör Tigana, şöyle konuştu:

“Böyle bir sorunun yaşandığı bir gerçek. Umut ediyorum ki oyuncularım bugünkü motivasyonlarıyla devam ederler. İkinci yarı hazırlıkları başladığından beri onlara söyleyecek birşeyim yok. Maksimum seviyede çalışıyorlar. Zannediyorum artık kaptanlarımız yöneticilerle görüşecek. Bu konuyu çözebilmek için görüşecekler.”

Haberin Devamı

Tigana, kendisinin parasını alamaması halinde nasıl davranacağı yönündeki soruyu ise “Bu Fransa'da başıma geldi. Ancak çalıştığım kulüp iflas etmişti. Şirketlerde yaşanan durumun aynısı kulüplerde de yaşanabilir. Ancak neden bana hep 'Eğer' şeklinde başlayan sorular soruyorsunuz” diye yanıtladı.

“OYUNCULARI MOTİVE ETMEK ZOR DEĞİL”

Takımın şampiyonluk mücadelesinde geriye düşmesi ve bunun motivasyonu etkileyip etkilemeyeceği yönündeki soruyu ise teknik direktör Tigana, 'Aslında oyuncuları motive etmek zor değil. Hali hazırda Türkiye Kupası var. Ayrıca 2.'lik veya 3.'lük hedefimiz var. Bunun yanında oyuncular açısından büyük bir kulüpte oynamanın saygınlığı var. Bunlar önemli. Ama yabancı oyuncuyu buraya çekmek açısından bunlar yeterli olmayabilir. Üst seviyede bir yabancıyı buraya çağırmak bu bakımdan zor olabilir” diye yanıt verdi.

Fransız çalıştırıcı oyuncuların Rıza Çalımbay döneminde özgüvenlerini yitirdikleri yönündeki açıklamalarının hatırlatılması üzerine, şunları söyledi:

“Oyuncuların özgüvenlerini kazanmaları için fizik olarak hazır olması gerekir. Aynı zamanda disiplinin de olması şart. Özgüven en önemli olayların başında geliyor. Her gün oyunculara aynı şeyi söylüyorum. Nasıl antrenman yapıyorsak, öyle oynamalıyız. Bu yüzden antrenmanlarda ısrarcıyım. Saha içinde yapacağımız davranışlardan ve göstereceğimiz performanstan sonra taraftarlarımız da bizi tekrar kabullenecek. Bunun için kendimizi yüzde yüz sahaya yansıtmalıyız. Bunu sağlamak için de yüzde yüzon çalışmalıyız. Takımdaki liderlerin örnek olması ayrıca önemli.”

“SORUNLARI ÇÖZMEK İÇİN GELDİM”

Tigana, Beşiktaş'ta olmasının sorunların varlığından dolayı olduğunu belirterek, “Antrenörün mesleği sorunları çözmektir. Ekibi aldığınız zaman seçim yapmakta zorlanıyorsunuz. Buradaki deneyim benim için de ilginç oluyor. Çünkü yaşanan sorunlar benim de ilerlememi sağlıyor. Çalışma stilimi buraya adapte etmem lazım. Anlayışımı ayrı bir futbol kültürüne uydurmam adına bir deneyim oluyor. Burada bulunmaktan tabiki memnunum. Bu gözükmüyor mu” dedi.

KAMP DEĞERLENDİRMESİ

Basın toplantısında kamp çalışmalarını da değerlendiren Fransız teknik adam, sözlerini şöyle tamamladı:

“Çok güzel bir tesiste çalıştığımız için şansılıyız. Yağmurun yağmamasını umut ediyoruz. Gerçekten çok üst seviyede tesislerde çalışıyoruz. Sabah antrenmanlarını fizik ağırlıklı yapıyoruz. Öğleden sonra ise teknik ve taktik çalışmalar gerçekleştiriyoruz. Potansiyelimizi daha üst seviyeye getirmek için bu tür çalışmaları yapıyoruz. Söylenmek gibi bir alışkanlığım yok. O yüzden kamp çalışmalarıyla ilgili olumsuz birşey söylemeyeceğim. Antrenmanlara bakarsak iyi bir ruh var. Herkes istekli ve güzel çalışıyor. Performanslarını yükseltmek için maksimum çalışıyorlar. Buraya gelmeden önce yaptığımız testler süper değildi. Ama oyuncularıma söyledim. Bu bir başlangıç. Bir gözlem yaptık ve bundan sonra yükselmek için çalışıyoruz.”

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!