Terzi’nin madalya umudu Halil Akkaş

Güncelleme Tarihi:

Terzi’nin madalya umudu Halil Akkaş
Oluşturulma Tarihi: Mart 09, 2006 12:12

Atletizm dünyasının en önemli organizasyonlarından biri olan Dünya Salon Şampiyonası, yarın Rusya’nın başkenti Moskova’da başlıyor. Atletizm Federasyonu Başkanı Mehmet Terzi, şampiyonada en güvendiği ismin Halil Akkaş olduğunu söyleyerek "3 bin veya 5 bin metrede yarışacak Halil Akkaş’tan madalya bekliyorum" dedi.

Diğer sporcuların da iyi hazırlandığına dikkat çeken Terzi, Halil’in yanı sıra Aksel Gürcan’ın da güzel bir derece alacağına inandığını söyledi.

Federasyon Asbaşkanı Münir Yaraş ise şampiyonanın, evsahibi Rusya’nın büyük gövde gösterisine sahne olacağını belirterek, "Rus sporcuların özellikle de bayanlarda tüm madalyaları toplayacağını düşünüyorum" dedi.

Bu yıl 11’incisi yapılacak ve 3 gün sürecek olan şampiyona, 2 yılda bir düzenleniyor. Resmi sponsorları arasında Toyota, Yamaha ve Seiko gibi büyük firmaların bulunduğu organizasyonda, toplam 2 milyon 288 bin dolar para ödülü dağıtılmasının yanı sıra, rekor kıran sporcuları ayrıca bir 50 bin dolar daha para ödülü bekliyor. Bayanlar ve erkeklerde 13’er olmak üzere 26 branşın yer aldığı şampiyonada 60, 400, 800, 1500 ve 3000 metre, 60 metre engelli, yüksek atlama, sırıkla yüksek atlama, uzun atlama, 3 adım atlama, gülle atma, heptatlon ve pentatlon kategorileri yer alıyor.

Şampiyonaya, daha önce 1980 Olimpiyat Oyunları, 1981 Dünya Artistik Cimnastik Şampiyonası, 1989 Dünya Boks Şampiyonası, 2002 Dünya Yüzme Şampiyonası gibi birçok organizasyonun gerçekleştirildiği Moskova Olimpik Spor Sarayı evsahipliği yapacak. Yaklaşık 154 bin metrekare üzerine kurulu ve en fazla 35 bin seyirci kapasitesine sahip olan salonda 11 bin metrekarelik atletizm alanı bulunuyor.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!