Terim'e büyük onur

Güncelleme Tarihi:

Terime büyük onur
Oluşturulma Tarihi: Aralık 03, 1999 00:00

Haberin Devamı

İlk kez bir Türk teknik adam, dünyanın en iyileri listesine girdi

Uluslararası Futbol Tarihi ve İstatistikleri Federasyonu, Fatih Terim'i, ‘‘1999 Yılı Dünya'nın En İyi Kulüp Teknik Direktörü’’ yarışmasında 30 aday çalıştırıcı arasında gösterdi. Kariyerinde birçok başarı bulunan Terim IFFHS listesine giren ilk Türk unvanını da aldı.

İşte ADAYLAR

Sven-Goran Eriksson (Lazio), Alberto Malesani (Parma), Luis Felipe Scolari (Palmeiras), Jose Hernandez (Deportivo), Raul Arias Rosas (Necaxa FC Ciudad de Mexico), Takashi Kuwabara (Jubilo FC Iwata), Milan Civadinovic (Al-Ittihad Jeddah), Ange Postecoglou (Güney Melbourne SC), Claudio Ranieri (Club Atletico De Madrid), Hector Cuper (FC Valencia), Ramon Angel Diaz (CA River Plate), Oliveira Filho (SC Corinthians Paulista), Louis Van Gaal (FC Barcelona), Valery Lobanovsky (Dinamo Kiev), Dick Advocaat (Glasgow Rangers), Rolland Courbis (Olympique Marsilya), Arsen Wenger (FC Arsenal), John Toshack (Real Madrid), Gianluca Vialli (Chelsea), Alexander Ferguson (Manchester United), Ottmar Hitzfeld (Bayern Münih), Carlo Ancelotti (FC Juventus), Giovanni Trapattoni (AC Fiorentina), Fatih Terim (Galatasaray).

GALATASARAY'ın başarılı teknik direktörü Fatih Terim, ‘‘1999 Yılı Dünya'nın En İyi Kulüp Teknik Direktörü’’ yarışmasında, adaylar arasında gösterildi. Uluslararası Futbol Tarihi ve İstatistikleri Federasyonu'nun (IFFHS) değerlendirmesine göre, Galatasaray'ı Türkiye Ligi'nde 3 yıl üstüste şampiyon yapan ve takımın başında Avrupa Kupaları'nda da başarılı sonuçlar alan Terim, ‘‘1999 Yılı Dünya'nın En İyi Kulüp Teknik Direktörü’’ yarışmasında, 30 aday çalıştırıcı arasında bulunuyor.

LİSTEDEKİ İLK TÜRK

Terim ile birlikte ilk kez bir Türk teknik adam, dünyada yılın teknik direktörleri arasında gösterilmiş oldu. A Milli Takım'daki görev süresinde, milli takımı ilk kez Avrupa Şampiyonası finallerine taşıma başarısı gösteren, Akdeniz Oyunları'nda da millileri birincilik kürsüsüne çıkaran Terim, IFFHS'nin listesine giren ilk Türk çalıştırıcı olarak da tarihe geçti.

TOSHACK DA ADAY

Adaylar arasında Real Madrid'den gönderilen Beşiktaş'ın eski teknik direktörü John Benjamin Toshack, İngiltere'nin FC Chelsea takımının menajeri Gianluca Vialli, geçen sezonun Avrupa Şampiyonlar Ligi Şampiyonu Manchester United'ın menajeri Alexander Ferguson ve finalist FC Bayern Münih'in teknik direktörü Ottmar Hitzfeld, FC Juventus Teknik Direktörü Carlo Ancelotti ve AC Fiorentina'nın teknik direktörü Giovanni Trapattoni gibi isimler de yer alıyor.

6 ADAY DAHA VAR

Dünya'nın en iyi kulüp teknik direktörü yarışmasında, 1996 ve 1998 yıllarında FC Juventus'un teknik direktörü Marcello Lippi, 1997'de ise FC Bayern Münih'in teknik direktörü Ottmar Hitzfeld ipi göğüslemişti.

Değerlendiremede, Güney Amerika'da ‘‘Copa Conmebol’’, ‘‘Mercosur’’ ve ‘‘Merconorte’’ kupaları şampiyonları ile Afrika'da Şampiyon Kulüpler Kupası, Kupa Galipleri Kupası ve AFC Kupası şampiyonları henüz belli olmadığı için 6 aday daha sonra belirlenecek.

Depremzedeler Ali Sami Yen'e

G.Saray, 17 Ağustos ve 12 Kasım depremlerinde zarar gören bölge halkına jest yapacak. Sarı kırmızılı kulüp, perşembe gecesi oynanacak Bologna maçı için deprem bölgelerine 6 otobüs göndererek futbol tutkunu depremzedeleri Ali Sami Yen Stadı'ndaki maça getirecek.

Fatih Terim'in, yoğun maç programı nedeniyle geliri depremzedelere kalacak fazla özel karşılaşma yapamamanın sıkıntısını yaşadığı ve böyle bir jesti düşündüğü öğrenildi. G.Saray, daha önce Selanik'te PAOK ile oynamış ve depremzedelere 110 milyar lira gelir sağlamıştı.

G.Birliği-G.Saray

Türkiye 1.Ligi'nde 11. haftası bugün Ankara'da oynanacak Gençlerbirliği- Galatasaray maçı ile açılacak. Oğuz Sarvan'ın yöneteceği, 19 Mayıs Stadı'ndaki maç saat 20.00'de başlayacak. G.Birliği'nde eksik yok, G.Saray'da ise Capone cezalı, Hagi, Arif, K.Hakan ve Emrah sakat.

İki takım ligde 56 kez karşılaştılar. G.Saray galibiyette 27-16, golde de 85-61 üstünlük sağladı. Ankara'daki maçlarda ise evsahibi ekip G.Saray'a kök söktürdü. Başkentte G.Birliği 12, G.Saray 10 galibiyet aldı, 6 maç berabere bitti. G.Birliği'nin 35 golüne G.Saray 33 golle karşılık verdi.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!