Tenis kortunda uluslararası ilişkiler

Güncelleme Tarihi:

Tenis kortunda uluslararası ilişkiler
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 01, 2010 12:46

Ankara'da ilk kez düzenlenen "Diplomatlar Turnuvası"na katılan büyükelçiler, diplomatlar ve Dışişleri Bakanlığı mensupları, tenisteki yeteneklerini sergilemek ve kupayı almak için bugün maçlara başladı.

Ankara Tenis Kulübü'nde düzenlenen, Avrupa Havacılık Savunma ve Uzay Şirketi (EADS) Türkiye Temsilciliği ile "Çınar ve Çınar" şirketlerinin sponsor olduğu "Diplomatlar Turnuvası" maçları, 1-2 ve 8-9 Mayıs tarihlerinde yapılacak.

Tekler, Çiftler, Karışık Çiftler, yeni başlayanlar ve junior kategorilerinde düzenlenen turnuvada, yaklaşık 70 sporcu yer alıyor.
İngiltere Büyükelçisi David Reddaway, Hırvatistan Büyükelçisi Gordan Bakota, Dışişleri Bakanlığı Büyükelçileri Hasan Servet Öktem, Hakkı Akil ve çok sayıda diplomatın yer aldığı turnuvaya en fazla katılımın ise ABD Büyükelçiliği'nden olduğu belirtiliyor.

Turnuvaya büyük ilgi gösteren ve katılacaklarını bildiren Şili ve İsrail Büyükelçileri ise programlarındaki değişiklik nedeniyle maçlarını iptal etmek zorunda kaldı.

ABD'nin yanı sıra Rusya, İspanya, Avustralya, Almanya Büyükelçilikleri ve AB Delegasyonundan da temsilcilerin yer alacağı turnuvada, tenise özel vakit ayıran Hırvatistan Büyükelçisi Gordan Bakota ile Dışişleri Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Büyükelçi Hakkı Akil favori gösteriliyor.

Büyükelçi Akil, Abu Dabi'de 2009 yalında yapılan benzer bir turnuvada kupayı aldığını, Türkiye'de ilk kez yapılan bu turnuvada da dereceye girmeyi umduğunu belirtti.

Akil, Dışişleri mensuplarının, briç, tenis, golf gibi sosyal yönü yüksek sporlara ilgi gösterdiklerini ancak iş yoğunluğu nedeniyle gençlerin spora eskisi kadar vakit ayıramadıklarını kaydetti. Akil, turnuvaların, ülkelerin temsili açısından da güzel bir fırsat olduğunu dile getirdi.
Bu arada, İngiltere Büyükelçisi Reddaway ile TRT'nin tenis konusunda uzman spor spikerlerinden Fahri İkiler'in yaptıkları maçtan, İkiler'in galip ayrıldığı belirtildi.

Gelenekselleştirilmesi planlanan turnuvanın sona ereceği 9 Mayıs'ta, Tenis Kulübünde düzenlenecek törenle kupalar sahiplerine verilecek.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!