Telekom, TED'e boyun eğdi

Güncelleme Tarihi:

Telekom, TEDe boyun eğdi
Oluşturulma Tarihi: Ekim 06, 2013 16:55

Basketbolda Spor Toto Erkekler Türkiye Kupası Elemeleri D Grubu'nda Aykon TED Ankara Kolejliler, Türk Telekom'u 72-68 yendi.

Haberin Devamı

Salon: Servet Tazegül
Hakemler: Yener Yılmaz, Kaan Büyükçil, Funda Teoman
Türk Telekom: Shipp 11, Fikret Can 5, Bradley 10, Andric 21, Cemal Nalga 1, Kerem Tunçeri 8, Ümit Sonkol 2, Bogdonovic 10, Rifat, Pertev
Aykon TED Ankara Kolejliler: Berkay 7, Valters 13, Golubovic 10, Tucker 17, Muhammed Mustafa 7, Ali Berent 2, Erdal 2, Plisnic 8, Davud 6, Kerem Özkan
1. Periyot: 16-13
Devre: 28-29
3. Periyot: 44-51
Beş faulle çıkanlar: 29.35 Cemal Nalga (Türk Telekom), 34.45 Muhammed Mustafa, 38.07 Tucker (Aykon TED Ankara Kolejliler)

Türk Telekom'dan Andric ve Shipp'in sayılarıyla başlayan mücadelenin ikinci dakikasında Aykon TED Ankara Kolejliler, Golubovic'in kullandığı serbest atışla ilk sayısını aldı (4-1). Andric ve Shipp ile isabetli şutlarını sürdüren Türk Telekom, 4. dakikada farkı 7 sayıya çıkardı (8-1).

İlerleyen dakikalarda farkı kapatmak için ağırlığını koyan Aykon TED Ankara Kolejliler, çeyreğin bitimine 2 dakika kala Berkay ve Davud'un elinden bulduğu sayılarla 11-11 beraberliği yakaladı. Bu dakikadan sonra hücuma ağırlık veren Türk Telekom, Bradley ve Shipp ile etkili olarak periyotu 16-13 önde kapadı.

İkinci periyot Türk Telekom'dan Shipp'in sayısıyla başladı. Oyundaki üstünlüğünü sürdüren Türk Telekom, Shipp ve Kerem Tunçeri ile farkı tekrar 7'ye çıkardı (22-15). İlerleyen dakikalarda Davut, Plisnic ve Walters ile üst üste sayılar bulan Aykon TED Ankara Kolejliler, 24-22 öne geçti. Çekişmeli geçen periyotta oyunun hakimiyetini bırakmayan Başkent ekibi, devre arasına 29-28 üstün girdi.

İki takımın da tutuk başladığı üçüncü periyotta, Türk Telekom, Bogdonovic ile ilk sayısını aldı. Hücumda iki takımın da zorlandığı çeyreğin ikinci dakikasında yeniden eşitlik sağlandı (31-31). Karşılıklı basketlerin ardından baskısını artıran Aykon TED Ankara Kolejlileri, Tucker ve Muhammed Mustafa'nın sayılarıyla skoru 45-35'e getirdi. Bogdonovic'in sayılarıyla farkı 5'e indiren (40-45) Türk Telekom, hücum ağırlıklı oyunu sonrasında savunmada hatalar yaptı. Rakibinin hatalarını iyi değerlendiren Aykon TED Ankara Kolejliler, periyodu Ali Berent ve Tucker'ın sayılarıyla 51-44 önde tamamladı. Türk Telekom, son periyotta farkı 1'e kadar (67-66) indirdi, ancak maç 72-68 Aykon TED Ankara Kolejliler'in üstünlüğüyle tamamlandı. Maçın en iyi oyuncusu başkent ekibinden Clay Jowan Tucker seçildi.

Sunter: "Güçlü oyuncuları olan bir takım karşısında iyi bir performans ortaya koyduk"

Haberin Devamı

Aykon TED Ankara Kolejliler Başantrenörü Ercüment Sunter, "Güçlü oyuncuları olan bir takım karşısında iyi bir performans ortaya koyduk" dedi. Sunter, Spor Toto Erkekler Türkiye Kupası Elemeleri D Grubu'nda, Türk Telekom'u 72-68 yendikleri maçın ardından yaptığı açıklamada, önemli bir rakip karşısında galip gelmenin mutluluğunu yaşadıklarını belirterek, "Bu maç bizim için daha çok bir hazırlık maçı niteliğindeydi. Dün gruptan elenmiştik ama oyuncularımız için iyi bir hazırlık maçı oldu. Güçlü oyuncuları olan bir takım karşısında iyi bir performans ortaya koyduk" diye konuştu. Yeni bir takım olmalarına rağmen örnek bir maç çıkardıklarını kaydeden Sunter, dünkü maçta yaptıkları hataları tekrarlamadıklarını ifade ederek, sözlerini şöyle tamamladı:

"Bundan sonraki aşamada lig maçlarına odaklanacağız. Daha iyi olmanın yollarını arayacağız. Türk Telekom'a başarılar diliyorum."

Vrankovic: "Kazanmak için mücadele ettik ama istediğimiz ritmi yakalayamadık"

Türk Telekom Başantrenörü Josip Vrankovic de gruptan çıkmayı garantiledikleri için bu maçın hazırlık niteliği taşıdığını söyledi. Kaybetmenin kendilerini üzdüğünü dile getiren Vrankovic, "Daha iyi olabilirdik. Kazanmak için mücadele ettik ama istediğimiz ritmi yakalayamadık. Kaybedilen maçtan dersler çıkarıp daha iyi olmaya çalışacağız. Gruptan çıktığımız için mutluyuz. Kendimize yeni şeyler katarak yolumuza devam edeceğiz" şeklinde konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!