Tekvandocular ilk 6 için Manchester'da

Güncelleme Tarihi:

Tekvandocular ilk 6 için Manchesterda
Oluşturulma Tarihi: Kasım 27, 2013 11:43

Bayan ve erkek milli tekvandocular, Manchester'da gerçekleştirilecek grand prix müsabakalarında ilk 6'da yer alıp Türkiye'ye puanla dönmeyi hedefliyor.

Haberin Devamı

Rio 2016 Olimpiyatları'na kota almak için Manchester'daki grand prix müsabakalarında mücadele edecek bayan ve erkek milli tekvando takımları İngiltere'den puanla dönmek istiyor.

Tekvando Federasyonu Başkanı Metin Şahin yaptığı açıklamada, müsabakaların 11-15 Aralık tarihlerinde gerçekleştirileceğini, milli takım sporcularının 3 aydır kampta olduğunu söyledi.

Rio Olimpiyatları'na kadar yapılacak grand prix, dünya ve Avrupa şampiyonalarından elde edilecek puanlarla kotaların belirleneceğini vurgulayan Şahin, "Kota müsabakalarında başarılı olan sporcular olimpiyatlara katılacak. Tabii zor bir süreç. Sporcularımız ilk grand prix ayağı olan Manchester'dan başlayarak başarılarını devam ettirmeliler. Kotayı yükseltmek istiyoruz. Manchester'da çocuklarımızı ilk 6'ya sokma gayretinde olacağız. Çünkü buraya tekvandonun 'best of best' dediğimiz en iyileri geliyor. Burada madalya önemli değil. Önemli olan puan almaları" dedi.

Meksika'da "yükseklik" planları bozdu

Haberin Devamı

Şahin, Temmuz ayında Meksika'nın Puebla kentinde düzenlenen Dünya Şampiyonası'nda büyük şanssızlık yaşadıklarını anımsattı.

Önce Mersin'de deniz seviyesinde düzenlenen Akdeniz Oyunları'na katıldıklarını, ardından Meksika'da 2 bin 200 metrede müsabakalar oynadıklarını anlatan Şahin, şunları kaydetti:

"Şunun üzerinde önemle durulması gerekir; yükseğe çıktıkça oksijen azalır. Vücudun fizyolojik olarak ortama uyum sağlayabilmesi için en az 1 ay önceden yükseklik antrenmanına devam edilmesi, hatta basınç odalarında antrenman yapılması gerekiyordu. Ancak ülkemizde uzun zamandır düzenlenmeyen Akdeniz Oyunları, dünya şampiyonasından daha öne çıktı. Bakanlığımızın ve genel müdürlüğümüzün tavsiyesiyle dünya şampiyonasına gidecek oyuncular buraya da iştirak etti. Buradaki şanssızlık budur. Yüksekte maç yapmamız, deniz seviyesinden oraya gitmemiz planlarımızı bozdu. Çocuklarımız gayret etmesine rağmen yarı finalde 5 sporcu elendi. Üzüldük ama bizim için başarısızlık yoktur. Bunu kime sorarsanız sorun izahını bu şekilde yapar."

"Sürpriz sporcular çıkabilir"

Haberin Devamı

Şahin, Türk milli takımının her zaman gücünü koruduğunu, bazen şanssızlıklar ve sakatlıkların yaşanabileceğini dile getirdi.

Milli takımın başarısının birkaç sporcuya bağlı olmadığına dikkati çeken Şahin, "Şu anda altlardan gelen genç, ümit ve büyüklerde her kiloda olimpiyat ve dünya şampiyonu olabilecek 3-4 sporcu var. 2008'de Azize Tanrıkulu'nu kimse bilmiyordu. 2012'de hemen arkasından Nur Tatar çıktı. Bugün 2016'ya kimin gideceğini bilemeyiz. Biz böyle çalışıyoruz. Sürprizlere her zaman açığız. Çok önemli sporcular çıkabilir. 18 yaşında bir sporcu çıkabilir. En iyi şekilde çalışıyoruz. Dünya Şampiyonası'ndan madalya almadan gelmemiz kimseyi yanıltmasın" diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!