Tekvando Şampiyonası'nda bayan ve erkek takımlarımız birinci oldu

Güncelleme Tarihi:

Tekvando Şampiyonasında bayan ve erkek takımlarımız birinci oldu
Oluşturulma Tarihi: Aralık 09, 2007 14:26

8. Avrupa Poomse Tekvando Şampiyonası'nda Türkiye, 14-35 yaş arası bayan ve erkek takımlarında birinci oldu.

Haberin Devamı

Antalya'nın Kemer ilçesinde süren ve 24 ülkeden 186 sporcunun mücadele ettiği şampiyonanın sabah seansında, 14-35 yaş arası erkek ve bayanlar takım yarışmaları yapıldı.

14-35 yaş arası erkeklerde Fazlı Karışık, İbrahim Uçan ve Adil Tekin'den oluşan Türk Milli takımı birinci, Fransa ikinci, Rusya ve İspanya
takımları ise üçüncü oldu.

14-35 yaş arası bayanlarda da Özlem Karışık, Özlem Tümay ve Serim Olgunbaktıoğlu'ndan oluşan Türkiye Milli takımı birinciliği, İtalya
ikinciliği, Rusya ve Fransa takımları ise üçüncülüğü elde etti.

41-50 yaş arası büyük erkekler ferdi yarışmalarında ise Danimarka'dan Ky-Tud Dinhdang birinci, Türkiye'den Mustafa Yılmaz ikinci, Almanya'dan Franz Barl ve İspanya'dan Alberto Delgado ise üçüncü oldu.

51 yaş üstü büyük erkekler ferdi yarışmalarında ise İspanya'dan Jeong Cheol Kimkim birinciliği, Fransa'dan Jean Marie Bour ikinciliği, İtalya'dan Pietro Cosimo Pinga ile İngiltere'den Tonk Wan Sin üçüncülüğü elde etti.

TÜRK SPORCULARIN BAŞARISI

Tekvando Federasyonu Başkanı Metin Şahin, yaptığı açıklamada, şampiyonada Türk sporcuların başarılı olmalarının kendilerini gururlandırdığını söyledi.

Haberin Devamı

Türkiye'nin tekvandoda iddialı olduğunu vurgulayan Şahin, şampiyonada şu ana kadar 5 altın madalya kazandıklarını ifade etti.
Türkiye Tekvando Federasyonu'nun yapmış olduğu çalışmalarla ülke tanıtımına büyük katkı sağladığına dikkati çeken Şahin, şöyle konuştu:
“Burada başarılı olan sporcularımızın hepsini kutluyorum. İstiklal Marşı'nı çaldırıp Türk Bayrağımızı göndere çektirdiler.

Organizasyonlarımıza İstanbul'da yapılacak Olimpiyat seçmeleriyle devam edeceğiz. Hedefimiz 2008 Pekin Olimpiyatları'na sporcu götürmek. 2008 yılı içinde önemli şampiyonalardan bir tanesi de ocak ayında yapılacak Avrupa olimpiyat seçmeleri. Burada sporcularımızın aşacağı 4 kota var. Başarılı olurlarsa Pekin Olimpiyatları'na katılacaklar. Bunun hemen arkasından Roma'da düzenlenecek Büyükler Avrupa Şampiyonası var. Orası için de hazırlıklarımız devam ediyor. Yine 2008'de İzmir'de düzenlenecek Gençler Dünya Şampiyonası var. Buraya da 3 bine yakın sporcu antrenör ve idareci gelecek. Avrupa Takımlar Şampiyonası bu yıl Konya'da yapılacak. Böylelikle Türkiye Tekvando Federasyonu 2008 yılında 4 büyük organizasyona imza atacak. Bunlar hem Türkiye'nin tanıtımına katkı sağlıyor, hem de sporda ne kadar iddialı olduğumuzu gösteriyor.”

Haberin Devamı

Şampiyona, öğleden sonra yapılacak 14-35 yaş arası çiftler ve 41-50 yaş arası bayanlar ferdi yarışmalarıyla sona erecek.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!