Tek reis benim

Güncelleme Tarihi:

Tek reis benim
Oluşturulma Tarihi: Aralık 29, 2005 00:00

Bir grup taraftar sponsor buldu. Bir yıldır bana karşı pankart açıyor. Locadan talimat alıyor. Maça gelen taraftarları taciz ediyor. Bir biletle iki kişi girmeye çalışıyor. Çok kararlıyım bu konuyu da bitireceğim. Davulları da kaldıracağım.

F.BAHÇE Başkanı Aziz Yıldırım dün FBTV’de yaklaşık 4 saat süren "Futbol Zirvesi" programında gündemdeki konularla ilgili çarpıcı açıklamalar yaptı. Yıldırım, "F.Bahçe’de tek reis var, o da benim. Benden sonra kim gelirse, o başkan reis olur" dedi. Taraftarlara seslenen ve kulübe gelir sağlamak için resmi ürünleri alan, stada gelip bilet alan gerçek F.Bahçe taraftarlarına teşekkür eden Yıldırım, bir grup taraftarı da sert şekilde eleştirip şöyle konuştu:

"Kim olursa olsun, çocuğunu eşini alıp maça gelsin, küfür duymadan takımını desteklesin, ortamın sadece F.Bahçe ailesi olmasını istiyorum. Kulüpte bedava bileti, deplasmana otobüs olayını kaldırdık. 22 bin kombine bilet sattık. Pankartları düzene soktuk. ’Herkes kendi reklamını yapmasın’ dedik. Yine de belli bir kesim, ben geldiğimde destek verdiklerim, farklı tutum içinde. Bir grup taraftar son zamanlarda sponsor buldu. Bir yıldır bana karşı da pankart açıyorlar. Susuyorsak, sebebi var; ’Biz seni seviyoruz, sen de seni sev’ diye. 50-100 kişilik grup tezahürat yapıyor. Maça yarım saat kala turnikedeki insanları rahatsız, taciz ediyorlar. Bu konuda oldukça fazla şikayet var. Bir biletle iki kişi girmeye çalışıyorlar. Ama bu konuda da çok kararlıyım, bitireceğim. En büyük önem verdiğim konu bu. Davulları kaldıracağım.

Locada oturup talimat verenler telefonla pankart açtırıyorlar. Stattaki gruplara baskı yapmaya çalışıyorlar. Hepsini çağırıp konuştum. Siz kim oluyorsunuz, benim olduğum yerde F.Bahçe’ye eylem yapıyorsunuz. Locada oturan beyfendiler Kayseri’ye özel uçakla bunları götürüyor. Şeref Tribünü’nde oturtmaya çalışıyorlar.

F.Bahçe’de tek reis var, o da benim. Bana yönelik olarak Genç F.Bahçeliler ’Reis’ diyorlar. Bunlar taraftarlar F.Bahçe’yi temsil etmiyor. Anadolu’daki genç çocuklar bunların ne yaptığını bilmeden, F.Bahçe sevgisiyle bunların peşine takılıyor. Rant kapıları devam ediyor. F.Bahçe adı altında ürün satıyorlar. Bu grubun bizimle ilgisi yok. Grup kalabilir ama onlar temizlenecek. Bilet pahalı diye tavır alıyorlar. Telsim tribününden 6 bin kombine bilet sattık. Madem ki F.Bahçelisiniz, para verin bilet alın. Başkalarının adına bağırmayın. F.Bahçe kaybetsin diye mücadele etmeyin.

400 milyon aylık alan insanlar maça geliyor. Ayda 2 maça gelse yol, simit parası 100 milyon lira harcıyor. Onlar gelsin, ’Biletim yok’ desin ben cebimden alırım. Simit yiyeceği parayı maça harcayanlar ile onları bir tutmamak lazım.

Sayın Özhan Canaydın bana ’Gel Seyrantepe ile ilgili konuşalım’ dedi. ’Bana G.Saray tribünlerinden gelen küfür sona ermeden gelmem’ dedim. Sonra biraraya geldim, amigolar biraraya geliyorlar dediler. Haber gönderdim, ’Bir araya gelmeyin, ölmüş anneme her maçta küfür ediyorlar’ dedim. Umre’ye, Hac’a beraber gidiyorlar, gece beraber oluyorlar. Göstermelik çiçekle kamuoyunu kandırıyorlar. Anneme küfür edenlerle sohbet ediyorsanız, bu işin içinde siz de varsınız. O zaman ben sizi uzaklaştırmak için gerekeni yaparım. F.Bahçe’ye bir lira faydası olanı sırtıma taşırım. Ama bunları buradan yok edeceğim. Rant kapıları kesilecek, F.Bahçeliler gelecek. Tribünlerde tek ses olacak. Lider benim, yönetim kurulu başkanı benim. Buradan deklare ediyorum; sonradan biz yaptık, affettin meselesine gelmeyelim. Sen gidip eğleneceksin, ben küfürü yiyeceğim. Ondan sonra uçağa bineceksin, özel olarak maça gideceksin. Adam gibi gelip, adam gibi gidecekler. Diğer kulüplere de sesleniyorum.

PSV Başkanı ve Milan İkinci Başkanı Galliani soyunma odasından dışarı çıkmadı. Bizde de bu konuda beni eleştiriyorlar."

Hedef 250 milyon $

F.BAHÇE bir şirket haline geldi. 30-35 bin dolara yaklaşan stat gelirimiz, 22 bin kombinemiz var. TV geliri 6. sıraya düştü. 100 milyon dolarlık bütçeyi yakaladık. 2010’da 250 milyon $’a ulaşırsak, ilk 10 takım içine girebiliriz.

Yıldırım kimleri suçladı

1-Futbol Federasyonu Başkan Vekili Hasan Doğan

2-G.Saray ve Kulüpler Birliği Başkanı

Özhan Canaydın

3-Futbol Federasyonu Başkanı Levent Bıçakcı

4-Hıncal Uluç ve Necil Ülgen

5-Genç F.Bahçeliler isimli taraftar kitlesi

Transfer yapılmayacak

ANELKA ile 3.5 yıllık anlaşmamız var. 20 milyon Euro getirirse serbest kalır maddesi var. Şu ana kadar resmi bir teklif yok. Hoca Henry’i istiyorsa, alır, geliriz. Ancak Ocak’ta tranfser yok.

Önce tecrübe lazım

ŞAMPİYONLAR Ligi’nde önce tecrübe kazanılmalı. Bütün kadromuz altın gibi. Bunlar gelişmeyi sağlarsa, kaliteyi yakalarsa, yabancı sayısıyla da takviye yapılırsa, Avrupa’da başarı gelir.

Ligi karalamayalım

F.BAHÇE iki yıl üst üste şampiyon olunca, hemen lig kalitesiz oldu. G.Saray’ın UEFA Şampiyonu olduğu dönemle şimdi ki dönem arasında büyük fark yok. Türkiye Ligi’ni karalamayalım.

UEFA’yı alırız

MİLAN, Real ve Barcelona ile ilişkilerimiz çok iyi. 100. yılda Milan ve Real’le yazışmalar yapıldı. Bir de İngiliz takımı getirmeyi düşünüyoruz. Gelecek yıl ön elemeyi geçemezsek, UEFA’yı alırız.

Yalnız hissediyor

DAUM üçüncü yıla giriyor. Seneye de mukavelesi var. Kendisine ’İstiyorsan uzatalım’ dedik. Kendini yalnız hissediyor. Şikayetleri var. Rekorlar kırıyor. Tebrik etmek lazım.

Tek Carlos değil

SADECE Roberto Carlos değil, bir çok ünlü futbolcuyla görüşme yapılıyor. Şu anda isim vermek istemiyorum. Zamanımız var. Anlaşma yapmadan isim vermek istemiyorum. Herkes beklesin, acele etmesin. Gereken oyuncular alınacak.

Özele çok giriyorlar

SEZON başında Emre Belözoğlu’nu almayı çok düşündük. Tek korkusu, Türk medyasıydı. Özel hayata girildiği için Türkiye’ye gelmeyi istemiyorlar. Ancak yeni kanunun faydası oldu. Türk basını iyi bir çizgiye geldi. Tepki yerine tekzip gönderiyoruz.

Dediğimize geldiler

TAHKİM Kurulu, bizim dışımızda da büyük hatalar yaptı. Bir Eskişehir maçı vardı rezalet. Deniz Barış olayı bir skandaldı. Biz uyarımızı yapmamıza rağmen yanlış yaptılar. Sonunda söylediğimiz noktaya geldiler.

Bilmeden yorum yapıyorlar

HINCAL Uluç beni Hallacı Mahmut diye suçluyor. Hallacı, Mevlana döneminde yaşamış bir büyük. Onu öldürdükleri zaman kanı Allah diye akmış. Benim kanım da Fenerbahçe olarak akacak. Uluç bilmeden yorum yapıyor. Necil Ülgen isim vermeden bir yazı yazdı. İsim verse onu da mahkemeye vereceğim.

Beşiktaş’a ’hodri meydan’

BEŞİKTAŞ 8 puan öndeyken, bize şampiyonluğu kaptırdı. Federasyon İkinci Başkanı, "Beşiktaş’a operasyon yapıldı" diyor. Eğer böyle bir şey varsa bunu siz çözeceksiniz. Siz bunları laf olarak ortaya atar ve çözüm getirmezseniz, insanları birbirine düşürürsünüz. Herkes bildiğini belgeleriyle dürüstçe açıklasın. Temiz spor istiyoruz. Yok öyle şey. Önüne gelen insan çıkıp bizi karalayamaz. Buna izin vermeyeceğim, tepki koyacağım.

Herkese hodri meydan diyorum. Türkiye’de herkes bir yalan söylüyor ve doğruymuş gibi kamuoyuna yansıtıyor. Sanki Serdar Bilgili ile konuşmuşuz, Beşiktaş’la anlaşmaşız. Çıksınlar, erkek gibi açıklasınlar, belgelesinler. Yazılanlar doğruysa ben ve Serdar Bilgili hesap vermeli. Eğer ortada bir suçlu varsa ben de dahil olmak üzere yok olmalıyız. Burada devlete görev düşüyor.

Kutsal ittifak

KONYASPOR maçında Anelka’nın attığı gol kulüpleri rahatsız etti. Sanki hakemler F.Bahçe’yi koruyor anlamında fikir oluştu. Sahaya pankartla çıktılar.. Kulüpler Birliği’ne ise çözüm oluşturmadığı için tavır koyduk.


O hediyeyi niye verdin Cansun?

SAYIN Mehmet Cansun diyor ki: "Aziz Yıldırım benim başkan olmamı istemedi." Galatasaray Kongresi’ne nasıl müdahale ederim? Bir tek duam olur, "Özhan Bey kazansın" diyebilirim. Yurtdışındaki ilişkilerimin iyi olmadığını, Ali Şen’in ilişkilerinin çok iyi olduğunu savunuyor.

UEFA Başkanı’nın hanımının doğum gününde 21 milyarlık hediye almış. Bu da iyi ilişkinin gereğiymiş. İnsana, ’bu hediyeyi neden verdin?’ diye sormazlar mı? Sayın Cansun, ilişkimizin ne olduğunu merak ediyor. O halde Ortega davasına baksın.

5 yıl isterim tabii

BENDE hiçbir zaman G.Saray ezikliği yok. Herkes şampiyon olacak. Hiçbir zaman hedef 10 sene 5 şampiyonluk demedik. Ben Fenerbahçeli olarak 5 yıl üst üste şampiyon olmak isterim. Ama bunu Galatasaray’a karşı istemiyorum.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!