TEK HEDEFİM MİLLİ TAKIM

Güncelleme Tarihi:

TEK HEDEFİM MİLLİ TAKIM
Oluşturulma Tarihi: Mart 06, 2017 14:49

Bundesliga’dan sonra şimdi kariyerini Rizespor’da sürdüren Süleyman Koç “Cezaevinden çıktıktan sonra hayata futbol sayesinde tutuldum. Futbol bana ikinci bir hayatta kalma şansı verdi. Bunun için çok çalıştım. Futbol sayesinde ayaktayım. Almanya’dan sonra şimdi Türkiye’de de başarılı olmak istiyorum” dedi.

Haberin Devamı

SÜLEYMAN Koç 28 yaşında. Profesyonel futbolcu. Bundesliga’da oynadı. Şimdi Türkiye Süper Ligi takımlarından Rizespor’da forma giyiyor. Onu meslektaşlarından ayıran önemli fark, 3 yıl 9 ay hapis cezası çektikten sonra 25 yaşında profesyonel futbolcu olması. Cezasını çekti. Hapisten çıktı. Pes etmedi. Azimle çalışıp önce ikinci Bundesliga’da oynadı. Altı ay sonra da Bundesliga futbolcusu oldu. Dünya yıldızlarıyla karşılıklı oynadı. Tam 29 Bundesliga maçına çıktı. Şimdi de kariyerini Rizespor’da sürdürüyor. Geçmişte yaptığı hatayı anladığını söyleyen SÜLEYMAN Koç, bundan çok da dersler çıkardığını söyledi. Cezaevi sonrası ayakta kalmasını futbola borçlu olduğunu belirten Süleyman Koç “Futbol bana ikinci bir şans verdi. Ayakta kalmamı futbola borçluyum. Cezaevi sonrası çok çalıştım. Hedefim olanı yakalamak istedim. Yakaladım da. Önce ikinci Bundesliga’da 40 maça çıktım. Bundesliga’da 29 kez oynadım. Çalışınca insanlar başarıyor. Bunun en iyi örneği benim. Kaç kişi üç yıl 9 ay cezaevinde yattıktan sonra ve de 25 yaşında profesyonel futbolcu olabilmiş. Hemde dünyanın en önemli liginde oynama başarısı göstermiş. Çalışınca başarı geliyor” dedi. 

Haberin Devamı

RİZESPOR LİGDE KALACAKTIR
Rizespor’a ocak ayında transfer olan Süleyman “Almanya’dan da teklifler vardı. Ama ben Türkiye’de de oynamak istedim. Bundesliga ve Türkiye liginde futbol oynamak çocukluğumun hayaliydi. Bundesliga’da oynadım. Şimdi sıra Türkiye’de. Rizespor’u seçmemin sebebi de Hikmet Hoca ve Kulüp başkanımızla yaptığım konuşma oldu. Hikmet Hoca beni küçüklüğümden beri takip ediyor ve tanıyor. Başkan Metin Kalkavan ile yapılan görüşmeden sonra babamla birlikte karar verdik. Doğru karar verdiğime de inanıyorum. Çok iyi bir camia. Hem başkan hem de Hikmet Hoca çok yoğun mesai harcıyorlar. Onların yoğun çalışması ve biz futbolcuların inanmasıyla Rizespor ligde kalacaktır. Ligde kalmak için en büyük sorumluluk biz futbolcularda. Buna inanmamız lazım. Taraftar da sahip çıkarsa Rizespor’un ligden düşmeyeceğine inanıyorum. Rizespor olarak bizim ihtiyaç duyduğumuz tek şey sabır ve birbirimize güvenmemiz. Herkes görecek gelecek haftalarda puanları toplayacağız. Takımın kalitesi ligde kalmak için yeterli.”

Haberin Devamı

SAKATLIĞIM GEÇMEK ÜZERE
Paderborn’da oynadığı sırada Fatih Terim ile birkaç kez buluştuğunu ancak bir şekilde milli takıma gidemediğini belirten Süleyman “Benim sakatlığım geçmek üzere. Hızla iyileşiyorum. Paderborn’daki performansımın daha üstüne çıkacağımı biliyorum. Türkiye’de oynamak isteğimin bir nedeni de milli takımı hedeflemem. Burada göstereceğim performansla milli takıma seçilmeyi hedefliyorum. Futbolda tek hedefim kaldı. O da ay yıldızlı formayı giymek” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!