Tehlike sinyalleri

Güncelleme Tarihi:

Tehlike sinyalleri
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 05, 1997 00:00

Serdar ÇAKMAN
Haberin Devamı

Sezonu açtık, yeni sezon tüm kulüplerimize, futbolcu, hakem, antrenör, yönetici ve taraftarlara hayırlı ve uğurlu olsun. Ancak ilk hafta ile birlikte yine gergin ortamların içinde bulabilirdik birdenbire kendimizi. Zaten bir naklen yayın kargaşası var. Federasyon kendi bildiğini okuyor, olan futbolcularla taraftarlara oluyor. Getirdiler saat 16.00'ya maç koydular bu ağustos sıcağında. İnsanlar oturduğu yerde ter dökerken sahalarda olanlardan koşmalarını bekliyoruz.

Şu anda Türk futbolu örümcek kafalılarla yöneteliyor. Madem mahkeme kararı var, zaten hiç bir kanal maçı yayınlamıyor. Maçları niye gündüzün sıcağında oynatıyorsunuz, koyarsın akşam saatine olur biter. Hukuk Müşaviri de güya Federasyonu savunuyor, diyor ki, ‘‘Amatörler de öğlen sıcağında oynuyor, bunlar da oynasın.''

Sayın İsmail Özersin, bu arkadaşlar profesyonel. Siz amatörlerle niye, hangi ölçülerde mukayese ediyorsunuz? Hukuk adamlığınıza yakıştı mı?

Beşiktaş maçında maç henüz başlamamış, Hakem Sarvan aleyhine tezahürat var. Niye arkadaşlar? Bu hakemler de bizim, onlara yardımcı olmamız şart. Birkaç kendini bilmezin tahriklerine lütfen kapılmayalım. Ankara'da İlhami Kaplan başarılı maç yönetti. Tek hatası Ankaragüçlü Hakan'ın düşürülmesini penaltı olarak yorumlamamasıydı. Pozisyon bence penaltıydı. Galatasaray'ın attığı golün ofsayt gerekçesiyle iptali ise doğruydu. Trabzon maçında Kocaeli'nin attığı ve yardımcısı Timur Tekinaslan'ın bayrağına uymayıp golü geçerli sayan Orhan Erdemir doğru olanı yaptı. Tebrikler.

Bursa'da Yılnur Önen başarılıydı. Ancak bir Bursa akınında ofsayt olmayan ve gol şansı yüksek olan pozisyonda yardımcısı Çakıroğlu'nun yanlış bayrağına uymak zorunda kaldı. G.Birliği-Antalya maçında Bülent Uzun, Karabük-Kayseri maçında Osman Avcı başarılı oldular. Böyle devam etsin. Televizyon bazen aldatıyor. Samsun'da, Samsun lehine penaltı gibi görünen Serkan'ın pozisyonunda faul yapan Serkan'dı. Yardımcı Kaya bunu belirledi ve Hakem Çakır da oyunu faul ile başlattı. Penaltı ile ilgisi yoktu. Hakemler doğru yaptı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!