Tatile gelenler eskrim olunca çark etti

Güncelleme Tarihi:

Tatile gelenler eskrim olunca çark etti
Oluşturulma Tarihi: Ekim 25, 2006 13:35

Her yıl milyonlarca Avrupalı turisti ağırlayan Antalya, uluslararası eskrim şampiyonası söz konusu olunca “Kuzey Irak'a çok yakın, savaş riski altında bir bölge” oldu.

Türkiye Eskrim Federasyonu tarafından 3 yıl önce talep edilen ve Uluslararası Eskrim Federasyonu (FİE) tarafından da onaylanan organizasyon uyarınca, 10-18 Nisan 2007 tarihlerinde Yıldızlar ve Gençler Dünya Eskrim Şampiyonası, İzmir'de yapılacaktı. Şampiyonayı, 2005 yılında İzmir'de yapılan Üniversite oyunları sırasında yaşanan bazı olumsuz koşulların yanı sıra, Türkiye'ye gelecek tüm sporcuların turistik bölgenin bütün güzelliklerinden faydalanmaları düşüncesiyle Antalya Belek'e almak istediğini FİE'ye ileten Eskrim Federasyonu, bu önerinin FİE'nin Tunus'un Hammamed kentinde yapılan toplantısında görüşülmesini sağladı.

Yer değişikliği konusunda olumlu cevap bekleyen federasyon başkanı Erol Bülbül, bir süre sonra kendilerini şok eden bir cevapla karşı karşıya kaldıklarını söyledi.

Avrupalı birçok eskrimcinin ailesinin FİE'yi elektronik posta yağmuruna tutarak “Antalya'nın, Kuzey Irak'a çok yakın olduğunu ve savaş riski altında bir bölgede bulunduğunu, buraya çocuklarını göndermek istemedikleri” yönünde yoğun taleplerde bulunduklarını öğrendiklerinde ne yapacaklarını şaşırdıklarını ifade eden Bülbül, “2002 yılında da Kemer bölgesinde dünya şampiyonası gibi önemli bir organizasyonu yine aynı bölgede organize etmiş, büyük bir organizasyon başarısıyla birlikte büyük övgüler almıştık. Önümüzdeki yıl yapacağımız bu şampiyonayı yine Antalya'da, ancak bu sefer Belek'te yapmak arzusuyla yaptığımız başvurunun ardından, inanılmaz bir cehaletle 'Kuzey Irak'a yakın olduğumuz ve Antalya'nın savaş riski altında olduğu iddiaları' bizi çok üzdü. Avrupalı ailelere anlatmaları için farklı ülke delegasyonlarından gelen insanlara 28 Eylülde İtalya'nın Torino kentindeki toplantıda Antalya ve turistik güzelliklerini, Kuzey Irak ve savaşa ne kadar uzak olduğunu zor da olsa anlattık” dedi.

Yaşanan olaylar karşısında şaşkınlıklarını gizleyemediklerini anlatan Erol Bülbül, “Gerçekleri anlatana kadar adeta göbeğimiz çatladı” şeklinde konuştu.

Bülbül, uluslararası federasyonun yıllık faaliyet programında bulunan Yıldızlar ve Gençler Dünya Eskrim Şampiyonası'nın 10-18 Nisan 2007 tarihlerinde Antalya Belek'te yapılıp, yapılmayacağına ilişkin kararın 30 Kasıma kadar Türkiye'ye bildirileceğini açıkladı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!