Taş Orman'da oryantiring

Güncelleme Tarihi:

Taş Ormanda oryantiring
Oluşturulma Tarihi: Haziran 23, 2010 10:26

Peribacalarıyla ünlü Nevşehir'in Kapadokya ilçesinde uluslararası düzeyde oryantiring yarışması yapılacak.

Oryantiring Federasyonu Başkanı Mehmet Genç, yaptığı açıklamada, “taş orman” olarak adlandırdıkları Kapadokya'yı 2011 yarış programına aldıklarını söyledi. Oryantiring sporunun daha çok ormanlık alanlarda yapıldığını belirten Genç, “2011'de Kapadokya'da uluslararası düzeyde oryantiring yapacağız” dedi.

Gelecek yıla yönelik yarış takviminin eylül ayında duyurulacağını belirten Genç, şunları kaydetti:

“Manavgat'ın yanı sıra Kapadokya'yı Kuzey Avrupa ülkeleri için cazip oryantiring bölgesi haline getirmek istiyoruz. Kapodakya'dan Uluslararası Oryantiring Federasyonu sitesinde, 'Ölmeden koşulacak 101 yerden biri' olarak bahsediyor. Çünkü dünyada tek taş orman burası. Mart veya nisan ayları gibi burada yarışma yapacağız.”

Uluslararası yarışmacılar için Türkiye'de Manavgat'ın en popüler bölge olduğunu ifade eden Genç, açıklamasını şöyle sürdürdü:
“Türkiye, son yıllarda oryantiring de söz sahibi ülkeler arasında yer alıyor. Manavgat, en popüler yerimiz. Şubat ayında Kuzey Avrupa ülkelerinde hava sıcaklığı eksi derecede seyrederken bizde denize girilebiliyor. Kışın İtalya, İspanya veya Türkiye'de oryantiring yapılabilir. Bu nedenle İsveç, Danimarka, Norveç gibi ülkeler bize geliyor. Manavgat ulaşım, konaklama ve iklim açısından çok uygun. Ayrıca çok ekonomik. Hem tatil hem spor bir arada oluyor. Bu nedenle daha cazip oluyoruz.'

Kapadokya'nın haritasının yıl sonuna kadar hazırlanacağını belirten Genç, “Kapadokya'nın haritasını Eylül ayından itibaren çizdireceğiz. Ayrıca oryantiring ile burasının turizm potansiyeline katkı vermiş olacağız. Yerel yönetimler de kendini tanıtma fırsatı bulacaklar” diye konuştu.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!