Tarihi ortaklık

Güncelleme Tarihi:

Tarihi ortaklık
Oluşturulma Tarihi: Kasım 17, 2001 01:59

Türkiye ve Yunanistan, Euro 2008'i birlikte düzenlemeye resmen aday oldu. İki ülkenin futbol federasyonlarının yetkilileri, 2008 Avrupa Futbol Şampiyonası ortak adaylık başvurusunun protokolünü dün İstanbul'da imzaladı. Ata Aksu, ‘‘Bu protokol, Türk-Yunan dostluğunun gelişmesinde tarihi bir rol oynayacak’ dedi.

PROTOKOL İMZALANDI

Futbolda Türk-Yunan dostluğunda tarihi gün... 2008 Avrupa Futbol Şampiyonası'nı birlikte düzenlemek isteyen Türkiye ile Yunanistan futbol federasyonları, ortak adaylık başvurusunun protokolunu dün Conrad Oteli'nde imzaladı. İki ülkenin futbol federasyonu başkanları Haluk Ulusoy ile Vassilis Gagatsis ve yönetim kurullarının katıldığı 4 saat süren toplantı sonunda anlaşmaya varılarak, tarihi imza gerçekleşti.

TARİHİ AN

Toplantı sonunda bir açıklama yapan Futbol Federasyonu Başkanvekili Ata Aksu, ‘‘Şu anda tarihi bir olaya tanıklık ediyoruz. Bu protokolün, iki ülke halkları arasında çok önemli bir tarihi an olduğuna inanıyorum. İki yıl önce bir mektupla başlayan süreçte, Arjantin ve Atina'da sürerek bugünlere gelindi. İmzalanan bu iyi niyet mektubu pazartesi günü UEFA'ya verilecek’’ dedi.

2008’İ ALACAĞIZ

Yunanistan Futbol Federasyonu Başkanı Gagatsis ise, ‘‘İki ülkenin dostluğu için büyük adımlar attık. Bizi birleştiren çok şeyler var. Önümüzde uzun bir yol var. Çok sıkı çalışmamız lazım. 2008 Avrupa Şampiyonası mutlak bizim olacaktır. Halklarımız ve hükümetlerimiz bunu istiyor’ dedi. UEFA, 2008 Avrupa Futbol Şampiyonası'nı düzenleyecek ülkeyi 2003 yılının Mart ayında açıklayacak.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!