Tarihi imza

Güncelleme Tarihi:

Tarihi imza
Oluşturulma Tarihi: Haziran 02, 2000 00:00

Haberin Devamı

Fiorentina ile bir yıllığına anlaşan Terim, İtalya’daki ilk Türk teknik direktör olma şerefini elde etti

Mutluyum, gururluyum

Fatih Terim, dün saat 15.30'da Roma'da Parco De Principi Oteli'nin 216 numaralı odasında attığı bir yıllık imza ile Fiorentina'nın teknik direktörü olarak göreve başladı. 2 saat 15 dakika süren yemekli imza töreninden sonra kendisini bekleyen toplam 67 İtalyan ve Türk gazetecisine, ‘‘Şu anda Türkiye'de saat 16.32. Ve ben artık Fiorentina'nın teknik direktörüyüm. Hepimiz için hayırlı olsun. Mutluyum, gurur duyuyorum’’ dedi.

İo sono felice

Zaman zaman İtalyanca konuşan Terim, ‘‘Floransa'daki medya dostlarımızı düşünerek bütün ayrıntılı açıklamamı orada saat 17.00'de düzenleyeceğim basın toplantısında yapmayı uygun gördüm. Şimdilik söyleyeceklerim bu kadar’’ dedi. Ve ardından İtalyanca olarak ekledi: ‘‘İo sono felice (Ben mutluyum.’’ Terim, daha sonra Fiorentina Kulübü Başkanı Vittorio Cecchi Gori'nin evinde televizyondan Türkiye-İtalya Ümit Milli maçını izledi.

İŞTE İLK İTALYAN DOSTUM

Fatih Terim, basın toplantısından sonra yerinden kalkarken HÜRRİYET Gazetesi'nin Roma Foto Muhabiri Vito Paolo Quinto ile karşılaştı. Ona doğru gidip kendisini kucaklayarak, ‘‘İşte benim İtalya'daki ilk İtalyan dostum. Bundan sonra sık sık görüşeceğiz Vito’’ dedi.

TERİM'DEN FORMA JESTİ

Fiorentina Başkanı Gori, evinde kabul ettiği Terim için, ‘‘Avrupa'nın en kaliteli teknik direktörü’ dedi. Terim de jest yaparak, UEFA Kupası'nı kazandıkları G.Saray formasının tüm futbolcular tarafından imzalanmış bir örneğini Gori'ye hediye etti. (Vito Paolo Quinto)

Roma turu

4 Terim, emrine tahsis edilen AS 366 LX plakalı Audi marka son model otomobiliyle Roma turu yaptı.

üç araba

4 İtalyan kulübü, Müfit Erkasap, Fatih ve Fulya Terim ile Murat Beyazıt için üç araba tahsis etti.

büyük ilgi gördü

4 Terim, otele geldiğinde yoğun ilgiden lobide oturamadı. Odasına çıkmak için asansöre yöneldi. Aynı ilgi ile karşılaşınca otel görevlileri tarafından başka bir asansöre alındı.

imza töreni

4 Fiorentina Asbaşkanı Luciano Luna, Genel Menajer Giancarc Antoqnuni ve Terim'in menajeri Moreno Roggi de imza töreninde hazır bulundular.

çok büyük bir hoca

4 Luna, ‘‘Çok büyük bir antrenörle anlaştık. Terim, Avrupa'nın en değerli hocası. Hasret kaldığımız başarılara onunla ulaşacağız’’ dedi.

dikkat topladı

4 Terim, Roma Havaalanı'nda siyah güneş gözlükleri ve şıklığı ile tüm dikkatleri üzerine topladı.

İtalyanca espriler

4 Basın mensupları ile İngilizce konuşan Terim, İtalyan gazetecilere İtalyanca espriler yaptı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!