Tarihi başarının sevinci

Güncelleme Tarihi:

Tarihi başarının sevinci
Oluşturulma Tarihi: Mart 03, 2014 11:19

CEV Kadınlar Challenge Kupası yarı finalinde Polonya'nın Impel ekibini eleyerek adını finale yazdıran Beşiktaş Voleybol Takımı'nda tarihi başarının sevinci yaşanıyor.

Haberin Devamı

CEV Kadınlar Challenge Kupası yarı finalinde Polonya'nın Impel ekibini eleyerek adını finale yazdıran Beşiktaş Voleybol Takımı'nda tarihi başarının sevinci yaşanıyor. Siyah-beyazlı takımın antrenörü Adnan Kıstak, bu sezon düşük bütçelerine rağmen CEV Challenge Kupası'nda beklemedikleri bir başarı elde ettiklerini belirterek, kupayı müzelerine götürmek istediklerini söyledi.

Kıstak, kupada çok güçlü takımlarla mücadele ettiklerini anlatarak, şöyle konuştu:

"Challenge Kupası'nda başarılı olmak hedeflerimiz arasındaydı ama hakikaten finale kadar çıkmayı beklemiyorduk. Çünkü çok güçlü rakipler vardı. Fakat sporcularımız her maça ayrı ayrı konsantre oldular ve bu noktaya kadar geldik. Dışarıda kaybetsek bile sahamızda kazanmayı bildiler. Yönetim kurulumuz, başkanımız ve taraftarımız bize çok destek verdi. Biz de çok istedik. Kulübümüz tarihinde böyle bir başarı yok. İnşallah kupayı da kazanacağız. Arkadaşlarımız bunu çok istiyor. İnşallah bize nasip olur."

Beşiktaş Kulübü'nün Onursal Başkanı Süleyman Seba döneminde de siyah-beyazlı takımda çalıştığını belirten Kıstak, "O zaman istediğimiz başarıları kazanamamıştık. Şimdi kendisine, bu Avrupa finalini buradan ithaf ediyorum. İnşallah İstanbul'da kupayı kazanıp, başkanımıza götürürüz. Bu da bizim çok mutlu eder" ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

"En düşük bütçeli takımlardan biriyiz"

CEV Challenge Kupası'nda mücadele eden en düşük bütçeli takımlardan biri olduklarını dile getiren Adnan Kıstak, "Yarı finalde elediğimiz Polonya ekibi Impel 2,5 milyon avroluk bir takım. Biz, onların 4'e 1'i bile değiliz. Ama olsun. Önemli olan istemek ve mücadele etmek. Bu nedenle oyuncularıma çok teşekkür ediyorum" şeklinde görüşlerini belirtti.

Kıstak, finalde karşılaşacakları Rus ekibi Zarechie'nin güçlü bir kadroya sahip olduğunu vurgulayarak, "İlk maç deplasmanda olacak. Oradan iyi bir skorla dönmek istiyoruz. Finalde iki takım da kazanmak için her şeyi yapacak. Şanslarımız eşit. Ben başarabileceğimize inanıyorum" değerlendirmesinde bulundu.

Yönetim kupayı istiyor

Haberin Devamı

Beşiktaş Kulübü Yönetim Kurulu Üyesi Erdal Karacan, CEV Kadınlar Challenge Kupası'nda finale çıkan voleybol takımının harika bir iş başardığını söyledi. Karacan, yaptığı açıklamada, elde edilen başarının kendilerine büyük mutluluk verdiğini belirterek, "Kadın voleybol takımımız harika bir iş başardı. Bu emeklerin karşılığında kupanın Türkiye'ye geleceğine inanıyorum" dedi.

Final maçında salonun tamamen dolmasını beklediklerini kaydeden siyah-beyazlı kulübün yöneticisi, "Yeni statüye göre ilk maçı 3-0 kaybetseniz de burada 3-0 kazanarak altın sete götürebiliyorsunuz. İkinci maçın İstanbul'da olması bizim için avantaj. Takımımız sezon başından beri Avrupa'da farklı bir performans sergiliyor. Çok konsantre bir şekilde mücadelesini veriyor. Yarı finaldeki Polonya ekibi iyi oyunculardan kurulu bir ekipti. Ama biz iyi mücadele ederek bu rakibi geçtik" diye konuştu.

Haberin Devamı

"Türk voleybolu olarak Avrupa'da ekol haline geliyoruz"

Elde edilen başarının şube için iyi bir referans olacağını kaydeden Karacan, şunları söyledi:

"Kadın voleybol takımına sponsorluk talepleri artacak. İyi bir kadromuz var. Bulacağımız sponsor desteğiyle bir iki yabancı oyuncuyla kaliteyi daha da yukarı çekebiliriz. Bu şekilde Avrupa'daki başarılarımız devamlı hale gelebilir. Türk voleybolu için de bu güzel bir durum yaratır. Ülke puanına da katkıda bulunduk. Türk voleybolu olarak ekol haline geliyoruz. Tüm takımlarımız başarılı sonuçlara imza atıyor. Beşiktaş olarak bu başarıların içinde bizim de olmamız mutluluk verici. Türk voleybolu olarak inanılmaz başarılara imza atıyoruz. Bunun kalıcı olmasını arzuluyoruz."

Haberin Devamı

"Takımımızı başarılarından dolayı ödüllendiriyoruz"

Takıma özel bir ödülün olup olmayacağı yönündeki soruyu Erdal Karacan, "Yarın yönetim kurulu toplantımız var. Bu konu mutlaka gündeme gelecektir. Zaten takımımızı başarılarından dolayı ödüllendiriyoruz" şeklinde yanıtladı.

Karacan, takımın Avrupa'da aldığı sonuçların mutlaka Acıbadem Bayanlar Voleybol Ligi'ne de yansıyacağını vurgulayarak, "Tabii Avrupa kupalarının ardından yorgunluklar nedeniyle zaman zaman olumsuz sonuçlar olabiliyor. Ama bu motivasyonla daha üst seviyede sonuçlara da atacağımızı tahmin ediyorum" ifadelerini kullandı.

BAKMADAN GEÇME!