Tanjevic: Son durumumuzu göreceğiz

Güncelleme Tarihi:

Tanjevic: Son durumumuzu göreceğiz
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 22, 2013 20:23

Spor Toto World Cup 11'in basın toplantısı bugün takım temsilcilerinin katılımıyla yapıldı.

Haberin Devamı

Radisson Blu Hotel Asia'da gerçekleştirilen basın toplantısının açılışını Türkiye Basketbol Federasyonu Medya Müdürü Serdar Ateş yaptı. Ateş, Spor Toto World Cup'ta çok değerli takımların yer aldığını belirterek, "Avrupa Şampiyonası öncesinde Milli Takımımız dışında Hırvatistan, Sırbistan ve Belçika gibi takımları izleme şansımız olacak. Maçlarımızı Ülker Sports Arena'da oynayacağız. Spor Toto World Cup 2002 yılından beri devam eden ve Avrupa ile dünyada saygın bir turnuva halini almış durumda. Bu yıl da basketbolseverlerin yakından takip edeceği bu turnuva NTV Spor'dan canlı olarak yayınlanacak. Bilet satışları da sürüyor. İstanbullu basketbolseverleri salona bekliyoruz" ifadelerini kullandı.

SPOR TOTO WORLD CUP BAŞLIYOR

IVKOVİC: "ÜST DÜZEY BİR TURNUVA OLACAK"
Daha sonra basın toplantısında sözü Sırbistan Milli Takımı Başantrenörü Dusan Ivkovic aldı. Ivkovic, İstanbul'da bir kez daha bulunmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirirken, "Spor Toto World Cup'ı önemli bir turnuva olarak görüyoruz. Her zaman olduğu gibi iyi bir organizasyon olacak. Son derece kaliteli takımların yer aldığı bu organizasyonda son durumumuzu göreceğiz. Bu turnuvadan sonra Avrupa Şampiyonası'na kadar maç yapmayacağımız için üst düzey performans sergileyeceğiz. İstanbullu basketbolseverler oynanan basketboldan oldukça zevk alacak" dedi.

Sırbistan Milli Takım Kaptanı Nenad Kristic ise, "Bizim için çok iyi bir turnuva olacak. Avrupa Şampiyonası öncesi son hazırlık turnuvamız olacak. Genç bir takımımız var. Özgüvenimizi yükseltmek için önemli bir turnuva olacak. Çok iyi takımlara karşı mücadele edeceğiz. Turnuvanın programı Avrupa Şampiyonası'na çok benziyor. Bu da bizim için avantaj olacak. Genç oyuncular için de bu turnuva bir sınav niteliğinde" şeklinde konuştu.

REPESA: "EN İYİ PERFORMANSIMIZI SERGİLEYECEĞİZ"
Hırvatistan Milli Takım Başantrenörü Jasmin Repesa da Türkiye'de olmaktan mutlu olduğunu vurgulayarak, "Bu turnuvaya daha önce iki kez katıldım, biri İzmir'de biri de Ankara'da… Yine aynı turnuvayı oynayacağız, çok üst düzey basketbol sergilenecek. Avrupa Şampiyonası öncesinde son maçları yapacağız. En iyi performansımızı sergilemeye çalışacağız" ifadelerini kullandı.

Hırvatistan takımının kaptanı Roko Ukic ise, "Daha önce bu turnuvayı 2 kez kazanmıştık. Ama daha sonra Avrupa Şampiyonası'nda iyi performans sergilememiştik. Bu turnuvada amacımız en iyi performansımızı sergilemek. Şampiyonaya kadar 15 günümüz var. Bu süreyi en iyi şekilde değerlendirmeye çalışacağız" diye konuştu.

CASTEELS: "BASKETBOL DEVRİMİ YAPMAYA ÇALIŞIYORUZ"
Belçika Milli Takımı Başantrenörü Eddy Casteels, Türkiye Basketbol Federasyonu'na Spor Toto World Cup davetiyesi için teşekkür ederken, "Basketbolun en iyileri arasında mücadele edeceğimiz için gururluyuz. Belçika'da bir basketbol devrimi yaratmaya çalışıyoruz. Daha önce zayıf takımlara karşı oynarken şimdi Türkiye, Sırbistan ve Hırvatistan gibi takımlarla mücadele edeceğiz. Bu da doğru yolda olduğumuzu gösteriyor. En iyi mücadeleyi sergilemeye çalışacağız" dedi.
Kaptan Guy Moya ise "Bizim için ciddi bir mücadele olacak. Elimizden geleni yaparak böylesi büyük takımlara karşı iyi sonuçlar almaya çalışacağız" şeklinde konuştu.

TANJEVİC: "SON DURUMUMUZU GÖRECEĞİZ"
Son olarak sözü alan A Milli Erkek Basketbol Takımı Başantrenörü Bogdan Tanjevic, Hırvatistan'ın daha önce Spor Toto World Cup'ı iki kez kazandığını ancak daha sonra yapılan Avrupa şampiyonalarında başarılı olamadığını esprili bir dille anlatarak, "Burada son derece değerli antrenörlerle beraberiz. Spor Toto World Cup takımımızın son durumunu görmek açısından büyük bir önem taşıyor. Henüz performansımızın en üst seviyede olduğundan emin değilim. Avrupa Şampiyonası'na kadar biraz daha zamanımız olacak. Takımıma güvenim tam" diyerek sözlerini tamamladı.

Tecrübeli oyun kurucu Ender Arslan ise "Avrupa Şampiyonası öncesinde en önemli sınavımızı vereceğiz. 3 tane çok değerli rakibe karşı oynayacağız. Bundan önceki hazırlık maçları ağır çalışmaların arasında oynanmış maçlar olarak görüyorduk. Bu turnuvada açıkçası sonuçlara da önem vermeye çalışacağız. Şampiyona öncesinde kazanma alışkanlığı da edinmek istiyoruz. Türk basketbolseverlere çok güzel bir hafta sonu yaşatacağız" dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!