Tanjevic: Milli Takım benim ailem

Güncelleme Tarihi:

Tanjevic: Milli Takım benim ailem
Oluşturulma Tarihi: Nisan 17, 2009 14:30

Fenerbahçe Ülker'in antrenörü ve A Milli Erkek Basketbol Takımı Başantrenörü Bogdan Tanjeviç, Türk Milli Takımı ile 5 yıldır beraber olduğunu, takımdaki oyuncuların hepsini kendi çocuğu gibi gördüğünü belirtti.

Haberin Devamı

Beko Basketbol Ligi'nde Mutlu Akü Selçuk Üniversitesi ile yapılacak maç için Konya'ya gelen Fenerbahçe Ülker basketbol takımı antrenörü Bogdan Tanjeviç, Özel Bahçeşehir Koleji'nde düzenlenen söyleşi programında öğrencilerle biraraya geldi.

Burada öğrencilere seslenen Tanjeviç, hayatın bir okul olduğunu, 62 yaşında olmasına rağmen kendisinin de her gün yeni bir şeyler öğrendiğini söyledi.

Okul ve sporun çok güzel bir kombinasyon oluşturduğunu ifade eden Tanjeviç, kendisinin de gençlik yıllarında hem okuduğunu hem de sporun farklı branşlarıyla ilgilendiğini belirtti.

Tanjeviç, bir öğrencinin, “Bugüne kadar çalıştığınız kulüpler arasında sizi en mutlu eden takım hangisiydi?” yönündeki bir sorusu üzerine, Bosna'da gençlik yıllarında çalıştırdığı bir takımda güzel günler geçirdiğini anlattı.

Haberin Devamı

Fenerbahçe'nin de, sevdiği ve mutlu günler geçirdiği kulüplerden birisi olduğunu dile getiren Tanjeviç, “Fenerbahçe kulübünde birçok branş var. Bu anlamda burası gerçek bir aile. Türk milli takımında da çalışıyorum. Türk milli takımı ile 5 yıldır beraberim. Buradaki oyuncuların hepsini kendi çocuğum gibi görüyorum. Bu nedenle milli takım benim ailem” diye konuştu.

Tanjeviç, Mehmet Okur'un milli takıma neden olmadığı yönündeki bir soruya karşılık ise Okur'un her zaman milli takımın bir üyesi olduğunu, ancak geçen yıl sağlık problemleri olduğu için takıma katılamadığını bildirdi.

Fenerbahçe Ülker Basketbol Şube Direktörü Nedim Karakaş ise bir öğrencinin, “Sporun kardeşlik olduğunu söylüyorsunuz ama Fenerbahçe ve Galatasaraylı futbolcular neden kavga etti?” yönündeki sorusu üzerine, sporda bu tür olayların zaman zaman olabildiğini söyledi.

Maçtan önce her iki takımın taraftarları ile spor yazarlarının maçı kaybeden takımın şampiyonluğa havlu atacağı yönünde görüşler bildirdiğini anlatan Karakaş, şunları kaydetti:

“Bunun sonucunda da iki takımın sporcuları 30 bin seyircinin önünde büyük bir baskı altında gergin bir maç yaptılar. Bu nedenle maçta iki takım oyuncuları arasında münakaşalar ve kavgalar çıktı. Fakat spor kardeşliktir. Bu bilinci küçük yaştan itibaren çocuklarımıza yerleştirirsek, bu kavgalar tekrar yaşanmaz.”
Tanjeviç ve Karakaş, daha sonra öğrencilerle anı fotoğrafı çektirdi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!