Tanjevic dönemi sona erdi

Güncelleme Tarihi:

Tanjevic dönemi sona erdi
Oluşturulma Tarihi: Eylül 12, 2013 10:47

EuroBasket 2013'te alınan kötü sonuçlar sonrasında turnuvaya veda eden 12 Dev Adam'ın antrenörü Bogdan Tanjevic bir basın toplantısı düzenledi... Toplantıda Türkiye Basketbol Federasyonu Başkanı Turgay Demirel, Menajer Harun Erdenay ve milli takım kaptanı Hidayet Türkoğlu da yer aldı. Turgay Demirel, koç Bogdan Tanjevic'in istifasını kabul ettiğini açıkladı... Toplantıda iki de ilginç olay yaşandı. Tanjevic'in tercümanlığını geçen sene Avrupa Şampiyonu olan Yıldız Erkek Milli Takımımızın baş antrenörü Ömer Uğurata yaptı... Konuşması sırasında bacağına kramp giren Harun Erdenay da çok zor anlar yaşadı.

Haberin Devamı

TURGAY DEMİREL: MADALYA ALMAK İÇİN GİTMİŞTİK

Bu toplantıyı şimdi yapmayı planlamıyorduk. Pek çok bakımdan 2013 EuroBasket'in anlamı vardı. Bu zamana kadar alamadığımız bir madalyayı almak için hazırlıklara başladık. Bu süreç, son güne kadar tüm basketbol severlerin yakın ilgisine de mazhar oluyor. Biz de bu sene ekip olarak ülkemizi sevindirmek ve kenetlenmek için yola çıkmıştık. Bunun için de koç ile ilgili yaptığımız toplantıda herkesin teknik kadronun radarında olacağını söylemiştik. Tanjevic’e sizin huzurunuzda bir kez daha teşekkür ediyorum. Hepimiz bu şampiyonaya madalya almak için gittik. Herkesin hedefinin de böyle olduğuna sizlerin inandığını düşünüyorum.

TANJEVIC'İN İSTİFASI KABUL EDİLDİ

Milli takımımızın teknik yapılanması ile ilgili yeni bir değişikliğe gidiliyor. Tanjevic’in istifasını kabul ediyoruz. Herkesin önünde Bogdan Tanjevic'e teşekkür ediyorum. Kendisine hem Türk hem de dünya basketboluna katkılarından dolayı teşekkür ediyorum. Bize olan sevgisi saygısı her zaman devam edecek. Ben inanıyorum. Kendisinin İstanbul'da evi de var. Bizlerden uzaklaşmayacak. Bir diğer önemli kararımız milli takımlardaki taktik ve stratejilerimizi değiştirmek olacak. Geldiğimiz noktada yaptığımız yanlışlar neler ve bunları nasıl düzeltebiliriz; bunu değerlendireceğiz. Sadece federasyon olarak değil basketbol ailesinden görüşler alacağız. Bildiğiniz gibi 16 yaş takımımız Avrupa Şampiyonu oldu. Bu sene de 18 yaş takımı Avrupa Şampiyonu oldu. Eğer onların önlerindeki bir iki senesini düzgün bir şekilde yönetirsek büyük başarılar getirebilirler.

Haberin Devamı

DEMİREL: HİDAYET BÜYÜK ÖZVERİ GÖSTERDİ

Hidayet, NBA'de Dirk Nowitzki'den sonra en çok forma giyen avrupalı oyuncu. Milli takıma sakatlıklar dışında her zaman katıldı, bütün süreçlerde arkadaşlarına destek oldu. Milli takım formasını 300 kezden fazla giydi.
Bu ülkenin çocuklarına, gençlerine örnek oldu. Hidayet bu turnuvada çok oynamak istiyordu. Bizde bunun için turnuva öncesinde çalıştık. 5 ay önce doğmuş kızına daha doyamadan milli takım kampına katıldı. Büyük özveri gösterdi. Göstermiş olduğu son turnuvadaki kötü performans bu spora katkılarını, olumlu performanslarını unutmamızı gerektirmez.

Haberin Devamı

BOGDAN TANJEVIC: HERKESE ÇOK TEŞEKKÜR EDİYORUM

"Öncelikle bu sonuçtaki tüm sorumluluğu üstüme alıyorum. Ben açıkçası ikinci tur ve çeyrek final maçlarına daha fazla hazırlık yapmıştım. Turnuvanın başlamasına 2 gün kala bizim kondisyon çalışmalarımız devam ediyordu, oyuncularımız da bunları yüzde 100 ile yapıyordu. Ben ilk turu kolay geçeceğimizi, sonrasında da takımın yüzde 100 ile hazır olacağını düşünüyordum. Hidayet çok iyi bir hazırlık süreci geçirdi ve takıma çok iyi bir liderlik yaptı. Ailem gibi gördüğüm herkese teşekkür ediyorum. Ülkemi seviyorum. Her şey için tekrar herkese teşekkür ediyorum."

HİDAYET: TAKIM KAPTANLIĞI YAPMIŞ BÜYÜKLERİMİZİN BİZİ İLK BAŞTA ELEŞTİRMESİNE ÜZÜLDÜK

Haberin Devamı

Sporcular olarak en çok üzülen insanlar biziz. Buna herkesin samimiyetle inanmasını istiyorum. Tabii hem hocanın hem de başkanın söylediği gibi iyi hazırlanmıştık. Ama bazen öyle bir durumla karşılaşıyorsunuz ki bu sorunun cevabını veremiyorsunuz. Takım kaptanı olarak söylemek isterim ki başarılı olmak için mücadele ettik. Ama maalesef başarılı olamadık.

Bana sevgilerini her zaman gösterdi Türk halkı. Onlara çok minnettarım. Ama bir kaptan olarak, diğer milli takım sporcularına da gösterileceğine inanıyorum. Tabii ki eleştiriler olacak ama bunlar yapıcı olsun. Kırıcı olmasın. Biz zaten ilk eleştiriyi kendi aramızda yapıyoruz. Bize en çok kırılması gereken Türk halkıdır.

Haberin Devamı

Takım kaptanlığı yapmış büyüklerimizin bizi en başta eleştirmesi bizi üzdü. Onlarda yıllarca bu formayı giydi ve bizlerin durumuna düştü. Bizi en çok onların anlaması lazım.

Ben yarın olmam ya da olurum ama sana ihtiyaç var denildiği her an milli takımın yanında olurum.

Bize değer veren, bizi baş tacı yapan Türk halkından tüm samimiyetimle özür diliyorum.

SORU-CEVAP

-TURGAY DEMİREL:
Yeni hoca mutlaka yerli olacak ya da mutlaka yabancı olacak demiyoruz. Turnuva öncesinde teklif götürdüğümüz Messina'dan dolayı işler çok uzadı. Uzayınca biz de takımı tanıyan hocayla devam edelim dedik. Belki de hatalı karar aldık.

Önümüzdeki süreçte çok gecikmeden, çok süratli bir biçimde karar vermek istiyoruz.

Haberin Devamı

Bir dönem kapandı. Tanjevic, Türk basketbolunun dostu olarak kalmaya devam edecek ancak Türk erkek milli basketbol takımlarında Tanjevic'in görevi yoktur.

-HARUN ERDENAY: Enes'e gel oyna dedik ama mazeret belirtmeden gelmedi. Daha sonra Twitter mesajları geldi. Gelip Türk halkından özür dilesin ve tekrar milli formayı giysin.

Bizi Aydın abi de eleştirdi. Teknik anlamda. Ama belden aşağı eleştiriler bizi üzdü. Bazı yazarlar çok sert eleştirdi.

TERCÜMAN ŞAŞIRTTI

Turgay Demirel, Hidayet Türkoğlu, Harun Erdenay ve Bogdan Tanjevic'in düzenlediği basın toplantısındaki 'tercüman' herkesi şaşırttı... Tanjevic'in tercümanlığını geçen sene Avrupa Şampiyonu olan Yıldız Erkek Milli Takımımızın baş antrenörü Ömer Uğurata yaptı...

HARUN ERDENAY'A KRAMP GİRDİ

Yapılan konuşmalar sonrasında soru-cevap bölümüne geçildi... Harun Erdenay kendine sorulan bir soruya cevap vermek isterken zor anlar yaşadı. Bacağına kramp giren Erdenay'ın durumu salonda gülüşmelere neden oldu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!