"Tanıtımı büyük bir katılımla yaptık"

Güncelleme Tarihi:

Tanıtımı büyük bir katılımla yaptık
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 21, 2012 15:23

Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi (TMOK) Başkan Yardımcısı Hasan Arat, İstanbul'un 2020 Olimpiyat ve Paralimpik Olimpiyat Oyunları için adaylık statüsüne geçiş toplantılarına katılmak üzere bugün İstanbul'dan Kanada'nın Toronto kentine gitti.

Haberin Devamı

THY'nin tarifeli seferiyle Toronto'ya hareketinaden önce Atatürk Havalimanı'nda DHA muhabirine bir açıklama yapan Hasan Arat, aday kentlerin Kanada'da 23 Mayıs'ta açıklanacağını belirterek, şöyle konuştu:

"Bilindiği gibi 15 Şubat 2012 tarihinde İstanbul kentinin adaylığı konusunda hazırlanan 2020 Olimpiyat ve Paralimpik Oyunlarla ilgili dosyayı Lozan'da teslim etmiştik. 100'ün üzerinde bir ekibin çalışmasıyla dosyalarımızın değerlendirilmesi yapıldı. Daha sonra 5 Nisan tarihinde Uluslararası Olimpiyat Komitesi ile canlı video bağlantısı yapıldı. Bunun neticesinde Türkiye'ye teknik puan verildi. Teknik puanlama sonucunda aday adayı statüsüne hak kazanan şehirler belli oldu. Bu aday adayı şehirler İstanbul başta olmak üzere, Tokyo, Madrid, Doha ve Bakü'dür. Bu şehirlerden aday olanlar 23 Mayıs'ta açıklanacak. Aday olan şehirler daha sonra bir seminere davet edilecek. Biz de ülkemizi temsilen gidiyoruz."

Haberin Devamı

"TANITIMI BÜYÜK BİR KATILIMLA YAPTI"

Hasan Arat, İstanbul'un adaylığı konusundaki şansının yüksek olduğunu kaydederek, şöyle devam etti:

"İstanbul çeşitli dönemlerde adaylıklarda bulundu. Bu seferki çalışma oldukça bilimsel. Tüm sivil kuruluşların, tüm bakanlıkların katıldığı, tüm bürokrasinin içine girdiği çok yoğun, çok başarılı bir dönem geçirdi. Bu çalışmayı Sayın Başbakanımız, Sayın Spor Bakanımız bizzat takip etti. Bu zaman zarfında çok ciddi yurt dışında çalışmalarda bulunuldu. Aynı zamanda Moskova'da büyük bir katılımla bir tanıtım yaptık. Moskova'da sporcularımızdan Neslihan Darnel de vardı. Kanada'ya da aynı şekilde Neslihan Darnel katılıyor. Bu kez Olimpiyatlara katılma hakkı olan kadın voleybolcumuz olarak katılıyor. Aynı şekilde Basketbol milli takım kaptanı Hidayet Türkoğlu da Toronto'ya gelecek."

Olimpiyat Komitesi Başkan Yardımcısı Hasan Arat, "2020'de hem Avrupa Futbol Şampiyonası'na hem de olimpiyatlara ev sahipliği adayıyız. Avrupa Futbol Şampiyonası adaylığı alınırsa, olimpiyatların verilmeyeceğinden söz ediliyor" hatırlatması üzerine de şunları söyledi:

Haberin Devamı

"Olimpiyat aday elemesi 2013 Eylül'ünde Euro 2020 Avrupa Futbol Şampiyonluğu oylaması ise 2014'de. Türkiye hükümetinin karar vereceği bir durum bu. Tabii ki olimpiyatlar her zaman bir ülkeye nasip olan bir organizasyon değil. Olimpiyatlar sadece spor karşılaşması olmaktan çok, bir şehrin, bir ülkenin tanıtımı, turizmi, ekonomi, kültür gibi farklı alanlara dayanıyor. Genç nüfusun etkilenmesi çok önemli. Olimpiyatlar çok kapsamlı bir anlayış ve yatırım gerektiriyor. Dolayısıyla ben 'ülkem için hangisi hayırlısı olacaksa, onu nasip etsin' diye düşünüyorum."

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!