Tangocular Acik Hava'ya

Güncelleme Tarihi:

Tangocular Acik Havaya
Oluşturulma Tarihi: Haziran 08, 1999 00:00

Haberin Devamı

‘‘Bir yillik festival’’ sloganiyla yola cikan Yapi Kredi Sanat Festivali '99'un Haziran ayi etkinlikleri bugun basliyor. Bu ayin ilk konugu tangonun en onemli temsilcilerinden Arjantinli Anibal Pannunzio Toplulugu’nun sunacagi ‘‘Buenos Aires Tango’’.

Ocak ayinda start alan ve subat, mart, nisan ve mayis aylari boyunca cesitli etkinliklerle devam eden Yapi Kredi Sanat Festivali '99, Haziran ayinda da sanatseverleri tatmin edecek etkinliklerle dolu. Danstan pop'a, koral muzikten acid-jazz ve reggae'ye kadar genis bir yelpazede gerceklesen etkinliklerde bu ay, Arjantinli Anibal Pannunzio Toplulugu, Brooklyn Funk Essentials&Laco Tayfa, Peppino di Capri ve Hannover Bach Korosu sahne alacak. Festivalin bu ayki ilk konugu ise Anibal Pannunzio Toplulugu. Cemil Topuzlu Acikhava Tiyatrosu'nda bugun ve yarin 21.15'te sahne alacak olan topluluk, sanatseverlere Arjantin tangosu ve folklorik danslardan olusan, dunyaca unlu ‘‘Buenos Aires Tango’’ adli dort perdelik gosterisini sunacak.

Koreografisi ve mizansenlerini Magui Danni isbirligiyle Anibal Pannunzio'nun gerceklestirdigi; Carlos Gardel, Astor Piazzolla, Atahualpa Yupanqui gibi tangoya damgasini vurmus bestecilerin muziklerinin kullanildigi ‘‘Buenos Aires Tango’’, dans sanatini, Arjantin halk muzigi ezgilerini de katarak her yonuyle yansitmayi amacliyor. Tango tarihinin onemli anlarinin -kenar mahallelerin tangosu, salonlarin tangosu, cagdas tango- yer aldigi gosteri, ‘‘Arrabal’’, ‘‘La Ciudad’’, ‘‘Patio Gaucho’’ ve ‘‘En El 40’’ adli dort bolumden olusuyor. Ilk bolum olan ‘‘Arrabal’’da, tangonun varoslara dayanan kokenleri, yuzyil basindaki Buenos Aires'in marjinal dunyasi yansitilirken, ikinci bolum ‘‘La Ciudad’’da, gunumuz Buenos Aires'inde tangonun gunluk yasamla cakismasini izleyecegiz. Ucuncu bolum ‘‘Patio Gaucho’’da, folklorik Arjantin kasabasindaki geleneksel danslarin cosku dolu ve enerjik adimlarina; son bolum ‘‘En El 40’’da, artik uluslararasi un kazanmis tangonun, kentin saygin salonlarinin isiklari altinda sahneye cikisina tanik olacagiz.

Danseverler, ozellikle tangoseverlerin kacirmayacagi bir gorsel solen niteligindeki bu gosterinin danscilari Anibal Pannunzio, Margarita Calcaterra, David Esteve, Miguel Gabis, Marie Rosa Hakimian, Daniela Hopstein, Marie Damblans, Roberto Sedano, Ricardo Daloi ve Ana Maria Gutierrez. Muzisyenleri ise Luis Rizzo, Hugo Daniel, Fernando Paz, Hector Hugo Crotti, Fernando Maguna ve Jorge de Leon.

Bilet fiyatlari: 10 milyon, 8 milyon ve 6 milyon TL. Ogrencilere son kademe bilet fiyatlarinda %20 indirim)

Biletler, AKM (0212-252 79 36, 252 79 37), YKY Galatasaray Kitabevi (0212-252 67 45), Suadiye Vakkorama (0216-350 87 42) ve Akmerkez Vakkorama'dan (0212-282 09 65) temin edilebilir. Telefonla rezervasyon: 0212-249 18 29

Internet uzerinden: www.superonline.com.ykykultur

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!