Taksim Camii bitince böyle olacak

Güncelleme Tarihi:

Oluşturulma Tarihi: Şubat 07, 2017 16:12

İLK kez Hurriyet.com.tr'nin gündeme getirdiği Taksim Camii'ne ilişkin Kurul kararından sonra projenin görselleri de ortaya çıktı. Minare yüksekliği 61 metre olması planlanan cami ile ilgili Kurul'un 'onay' kararından sonra bölgede bulunan dükkânların tahliyesine geçilecek.

Haberin Devamı

Taksim’e cami yapılmasına ilişkin tartışmalar uzun bir süreden beri gündemdeydi. Mimar Şefik Birkiye ve Selim Dalaman’ın imzasını taşıyan cami projesine

Taksim Camii bitince böyle olacak

onayın İstanbul 2 Numaralı Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulundan çıktığını Hurriyet.com.tr gündeme getirdi.  Cami projesi, Kurul’dan, ada pafta parsel numarası ile geçtiğimiz 19 Ocak günü geçti.
Taksim Camii bitince böyle olacak

Cami projesi ile ilgili detaylardan sonra proje görselli de ortaya çıktı. Kurul’un onayında geçen cami projesi bin 482 metrekarelik bir alanda hayata geçirilecek. Caminin taban oturumu 900 metre olarak projelendirildi.
Taksim Camii bitince böyle olacak

Taksim Camii için planlanan zemin üstü bina yüksekliği 20,70 metre, kubbe yüksekliği 9,6 metre, toplam mahya yüksekliği ise 30,3 metre. Planlanan yüksekliğin, cami alanına yakın iki kilisenin yüksekliğine denk olduğu öğrenildi. Caminin yapılacağı yer ise Taksim Sular İdaresinin hemen arkasında bulunuyor.

Haberin Devamı

Taksim Camii bitince böyle olacak

Haberin Devamı

Sabah.com.tr'den yer alan bilgiye göre ise, proje tamamlandığında aynı anda 2 bin 575 kişi ibadet edebilecek. Otopark olarak tasarlanan üç katta toplam 165 araç park yapabilecek. 12 bin 574 metrekare kapalı alanı bulunan tarihi yapıda konferans, sergi salonları da mevcut. 820 metrekare zemine oturan projenin dış cephesinde açık renk doğal taşlar kullanıldı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!