Takımların tercihi kırmızı-beyaz

Güncelleme Tarihi:

Takımların tercihi kırmızı-beyaz
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 24, 2007 11:16

Futbol liglerinde yer alan takımlar arasında en fazla tutulan forma renginin, Türk bayrağının da renkleri olan kırmızı-beyaz olması dikkati çekiyor.

Turkcell Süper Lig, Türk Telekom Lig A, Lig B ve 3. Lig'de mücadele eden 151 takımdan 12'si, kırmızı-beyazlı forma ile sahalarda boy gösteriyor.

Futbol liglerinde kırmızı-beyazlı renklerden sonra kulüplerin en çok tercih ettiği renk kırmızı-siyah oldu. Futbol liglerinde gelecek sezon toplam 11 kulüp kırmızı-siyahlı formayı giyecek. Bu kategoride üçüncülüğü ise 10 takımla yeşil-beyaz renkler oluşturuyor.

Turkcell Süper Lig takımlarından Sivasspor, Türk Telekom Lig A'dan Boluspor ve Antalyaspor, Üçüncü Futbol Ligi'nden Batman Petrolspor, Bulancakspor, Balikesirspor, Denizli Belediyespor, Bilecikspor, Körfez Belediyespor ve Torbalı Belediyespor, Lig B'den Akçaabat Sebatspor ve Pendikspor kırmızı-beyaz forma ile sahalarda mücadele ediyor.

'ÜÇ BÜYÜKLER'İN RENKLERİ AZ

2007-2008 sezonunda Turkcell Süper Lig, Türk Telekom Lig A, Lig B ve 3. Lig'de mücadele edecek 151 takımdan 11'i de Türk sporunun “üç büyük kulübü” olarak nitelendirilen Beşiktaş, Fenerbahçe ve Beşiktaş'ın forma renkleriyle müsabakalara çıkıyor.

Türk sporunun köklü kulüplerinden Beşiktaş'ın da renkleri olan siyah-beyazlı formayı 6 takım giyerken, 4 ekip de Galatasaray'ın renkleri olan sarı-kırmızılı ve Fenerbahçe'nin sarı-lacivertli formasıyla sahaya çıkıyor.

Beşiktaş, Aksarayspor, Aydınspor, Nazilli Belediye Spor, Altay ve Marmaris Belediye Gençlikspor kulüpleri futbol liglerinde siyah-beyazlı formayla puan mücadelesi veriyor.

Türk sporuna 100 yıldan fazla katkı yapan ender kulüplerden biri olan Galatarasay ile birlikte sarı-kırmızı renklerle futbol liglerinde toplam 4 takım mücadele ediyor. Malatyaspor, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Diskispor ve Kayserispor kulüpleri, mücadele ettikleri liglerde sarı-kırmızılı formaları giyiyor.

100. yılını, Beko Basketbol Ligi ve Turkcell Süper Lig başta olmak üzere, bir çok branşta şampiyon olarak kutlayan Fenerbahçe'nin renkleri olan sarı-lacivert ise aynı zamanda Ankaragücü, Tarsus İdman Yurdu ve Bucaspor kulüplerinin de forma rengi.

Bu sezon 3. Futbol Ligi'nde mücadele eden takımlardan hiçbirinin, Fenerbahçe'nin renkleri olan sarı-lacivertli formayı giymemesi ise dikkat çekiyor.

EN FAZLA TUTULAN RENK BEYAZ

Futbol liglerinde yer alan 151 takımdan 85'i, formalarında beyaz rengi barındırıyor. Üçüncü Futbol ligi'nde oynayan 37 takım, Türk Telekom Lig A'da mücadele eden 10 takım, Lig B'de yer alan 31 takım ile Turkcell Süper Lig ekiplerinin 7'si, formalarında beyaz rengi tercih ediyor.

Kırmızı renk ise Turkcell Süper Lig'den 7, Türk Telekom Lig A'dan 8, Lig B'den 19 ve 3. ligden 30 olmak üzere toplam 64 takım tarafından kullanıyor.

Bu kategoride üçüncülüğü ise siyah renk alıyor. Türk Telekom Lig A'dan 7, Lig B'den 10, Üçüncü Lig'den 17 ve Turkcell Süper Lig'den de 6 olmak üzere toplam 40 takım, bu renge formalarında yer veriyor.
Gelecek sezon Lig B'de mücadele edecek Türk Telekomspor ile Zeytinburnuspor'un renkleri ise diğer 149 takımın hiçbirinde yer almıyor.

Formasında turkuaz rengini barındıran Türk Telekomspor ile birlikte karşılaşmalara Gri renkte çıkan Zeytinburnuspor'un forması ender renklerden.

RENKLERİN ANLAMI

Türk sporunun “üç büyükleri” olan Galatasaray, Beşiktaş ve Fenerbahçe'nin, sarı, lacivert, kırmızı, siyah ve beyaz renklerinin anlamları ise dikkati çekiyor.

Galatarasay, Beşiktaş ve Fenerbahçe ile çeşitli liglerde mücadele eden takımların gönül verdikleri renklerin anlamları şöyle:
Kırmızı: Güçlü, canlılığı uyaran, fiziksel cesaret veren, uyarıcı, görsel etki bırakabilen, gerginlik ve saldırganlık yaratabilen bir renktir.
Sarı: kendine güven, dışa dönüklülük, dostluk ve yaratıcılık hissi yaratır.
Siyah: Ciddiyet ve ağırbaşlılığı çağrıştırır. Çoğu zaman keder, ölüm ve karanlığın ifadesidir.
Beyaz: Genellikle saflığın ve temizliğin sembolüdür. Doğruluk ve güven veren bir anlam taşır.
Lacivert: Sonsuzluğu, otoriteyi ve verimliliği simgeler.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!