Takımlardan ortak toplantı

Güncelleme Tarihi:

Takımlardan ortak toplantı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 03, 2013 17:37

Aynı grupta yer alan takımların temsilcileri ortak basın toplantısı düzenledi.

Haberin Devamı

Grupta yer alan Anadolu Efes, Aykon TED Ankara Kolejliler, Mersin Büyükşehir Belediyesi ve Türk Telekom takımlarının temsilcileri ortak basın toplantısı düzenledi. Basketbol Spor Toto Erkekler Türkiye Kupası D Grubu müsabakaları yarın Mersin'de başlayacak.

Grupta yer alan Anadolu Efes, Aykon TED Ankara Kolejliler, Mersin Büyükşehir Belediyesi ve Türk Telekom takımlarının temsilcileri bir otelde düzenledikleri ortak basın toplantısıyla oynanacak maçları değerlendirdi.

Anadolu Efes Teknik Menajeri Alper Yılmaz, yaptığı açıklamada, bu sezon önceki yıllara göre daha erken çalışmalara başladıklarını belirterek, "Her zaman hedefimiz Türkiye Kupası'nda şampiyonluk. İnşallah buna ulaşırız. Bunun için ilk olarak bu aşamayı geçmemiz lazım. İyi bir oyun oynayarak bunu başaracağımıza inanıyorum" dedi.

Yılmaz, bir soru üzerine, takımın bütçe küçültmesinin hedeflerinden vazgeçtiği anlamına gelmemesi gerektiğini belirterek, "Bu yıl daha genç oyunculara sahibiz ama kaliteli kadromuz var. Önemli isimlerimiz var. Avrupa'da gidebileceğimiz kadar gitmek istiyoruz. Belki geçmiş sezonlarda yapamadığımız final fouru bu sezon bu kadro ile yaparız" dedi.

Anadolu Efes oyuncusu Kerem Gönlüm ise Türkiye Kupası'nın kendilerinin hedefleri arasında yer aldığının altını çizerek, bu hedefe ulaşmak için bu turu geçmek istediklerini söyledi.

Kerem Gönlüm, milli takımın başarısızlığının nedenini neye bağladığının sorulması üzerine, iyi bir kadro olmasına rağmen başarısız olduklarını ama herkesin kendi üzerine düşen sorumluluğu da alması gerektiğini söylediğini hatırlattı.

Takımın 2 ay boyunca çok ciddi çalışmalar yaptığını ancak yapılan yorumların çok ağır olduğunu belirten Gönlüm, "Emeğe de saygı gösterilmesini istiyorum. Tabi sonuçta başarısızız ama bu takım dünya ikincisi bir takım. Sevinmeyi de üzelmeyi de bilmemiz lazım. Tabi başarısız ama herkes sorumluluğu alacaktır. Biz çok istedik ama demek bir yerlerde hata yapıldı bayarısız olduk" diye konuştu.

Aykon TED Ankara Kolejliler Yardımcı Antrenörü Burak Gören de mücadele gücü ve seyir zevki yüksek bir turnuva olmasını beklediklerini belirterek, Türkiye Kupası'nda ilk 8 arasında yer almayı hedeflediklerini ifade etti. Geçen yıl çok başarılı ve iyi bir sezon geçirdiklerini anımsatan Gören, bu yıl da aynı başarıları geliştirmek istediklerini bildirdi.

Aykon TED Ankara Kolejliler oyuncusu Erdal Bibo ise takımda değişiklikler olduğunu hatırlatarak, zor grupta yer aldıklarını ve maçların çekişmeli geçeceğine inandığını ifade etti.

Türk Telekom Başanterenörü Josip Vrankovic de yeni bir kadro oluşturduklarını ve bu turnuvaya çok iyi hazırlandıklarını vurgulayarak, turnuvada en iyi şekilde sonuç almak istediklerini söyledi.

Türk Telekom'dan Hüseyin Beşok ise takım kadrosunun neredeyse tamamen yeni kurulduğunun altını çizerek, bu turnuvanın nasıl bir takım olduklarını tüm Türkiye'ye göstermek için fırsat olacağını sözlerine ekledi.

Mersin Büyükşehir Belediyesi Menajeri Ersin Bozkurt da ligin başlamasına kısa süre kala böyle bir organizasyona ev sahipliği yapmaktan mutluluk duyduklarını belirterek, bir üst tura çıkarak lige iyi başlamak istediklerini ifade etti. Mersin Büyükşehir Belediyesi oyuncusu Tibet İlhan da ev sahibi olmanın avantajını kullanarak grupta başarılı olmak istediklerini söyledi.

Mersin Servet Tazegül Spor Salonu'nda oynanacak D Grubu maç programı şöyle:


4 Ekim Cuma:


17:00 Türk Telekom - Mersin Büyükşehir Belediyesi
19:00 Aykon TED Ankara Kolejliler - Anadolu Efes

5 Ekim Cumartesi


15:00 Anadolu Efes - Türk Telekom
17:00 Mersin Büyükşehir Belediyesi - Aykon TED Ankara Kolejliler

6 Ekim Pazar

14:00 Türk Telekom - Aykon TED Ankara Kolejliler
16:00 Anadolu Efes - Mersin Büyükşehir Belediyesi

BAKMADAN GEÇME!