Takımlar ve Pirelli arasında anlaşmazlık!

Güncelleme Tarihi:

Takımlar ve Pirelli arasında anlaşmazlık
Oluşturulma Tarihi: Kasım 23, 2016 10:43

Formula 1 takımları ve Pirelli arasında 2017 F1 sezonunda gerçekleştirilecek sezon içi lastik testleri hususunda görüş ayrılığı yaşanıyor.

Haberin Devamı

Kurallara göre 25 araç günü test yapma hakkı bulunuyor ve bunun takımlar arasında paylaştırılması gerekiyor.

Pirelli bu kapsamda Brezilya GP hafta sonunda taslak bir çalışma planı sundu ancak takımlar bu plana sıcak bakmadılar. Pirelli'nin hazırladığı planın deniz aşırı yarışlar nedeniyle hem lojistik hem de personel açısından uygun olmadığı söyleniyor.

Pirelli bu testleri Avrupa dışı dahil mümkün olduğu kadar fazla pistte gerçekleştirmek istiyor. FIA da Pirelli'ye bu konuda destek veriyor. Ancak bu planın gerçekleşmesi halinde bu sefer FOM'un bir sonraki yarış için kargoyu bekletmesi gerekecek.

Test yapılması planlanan yerler arasında Austin ve Sepang bulunuyor. Takımlar ise güvenlik sorunları ya da çalışmanın uygun olmayacağı açısından bazı pistlere karşı çıkıyorlar.

Haberin Devamı

Bunun dışında takımlar, aynı gün içerisinde 3 aracın test yapması halinde bunun 3 araç günü olarak sayılmasından endişe ediyorlar. Pirelli ise takımların kendi testlerini yapma hakkına sahip olacaklarını söylüyor.

Mario Isola "Tabi ki 21 yarışlık takvimde bunu organize etmek kolay değil."

"Bu yüzden takımlarla onlar ve bizim için iyi olabilecek bir yol bulabilmek için görüşüyoruz. Özellikle sezonun ilk başlarında yeteri kadar yedek parçalarının olmayacağı konusunu anlıyoruz ancak bunun gerçekten sorun olacağını sanmıyoruz."

"Farklı pistlere ihtiyacımız var çünkü çok farklı pistlerde yarışıyoruz."

"Yağmur ve geçiş lastiklerine adanmış bazı seansların olması gerekiyor. Bu yüzden tabi ki bazı yağmurlu olan pistlere ihtiyacımız olacak. 6-7 ayı içeren bir gelişim planımız var." 

"Birden fazla araçla test olursa, daha fazla geri bildirim olacağını kabul ediyorum. Ancak biz tek araçlık testleri tercih ediyoruz. Öyle olursa aynı çözümü birden fazla, farklı araçlarla farklı pistte test edebiliriz." dedi.

Bunun yanında 25 araç testi gününün tam olarak nasıl paylaştırılacağı merak konusu. Tüm takımlar 2'şer kez test yaparsa toplam test günü 22 olacak ve geriye 3 gün daha kalacak.

Bu durumda Pirelli sadece 22 günü kullanarak eşit yaklaşım sergileyebilir.

Haberin Devamı

Takımlar ve Pirelli arasında anlaşmazlık
 Tarafından hazırlanmıştır.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!