Takımına sahip çık

Güncelleme Tarihi:

Takımına sahip çık
Oluşturulma Tarihi: Ocak 01, 2005 01:38

Başarıya ulaşmak için el ele vermeleri gerektiğini belirten Atay Aktuğ, ‘Ne yazık ki Trabzon’da taraftarımız ürünlerimize ilgi göstermiyor. Maçlara gelmiyor. Böyle nasıl başarılı olacağız?’ dedi.

İlgi göstermiyorlar

Trabzonspor Başkanı Atay Aktuğ, bordo mavili taraftarlara sitem etti. Taraftarın takıma ve kulübe daha çok ilgi göstermesi gerektiğini belirten Aktuğ, ‘Eğer başarıya ulaşacaksak, Trabzonspor’un Trabzon’daki unsurlarıyla birlikte el ele vermeliyiz’ dedi. Bordo mavili takıma gönül verenlerin kulübe yeterince ilgi göstermemesinden yakınan Atay Aktuğ, şöyle konuştu:

600 milyonluk satış

TS Club ürünlerini satan TIR’ımız tam 1 hafta belediyenin karşısında durdu. Toplam 600 milyon liralık satış gerçekleşti. Ama aynı TIR, Samsun’a gitti. Burada 3-4 günde 6 milyar lira ciro yaptı. Ne yazık ki Trabzon’da taraftarımız ürünlerimize ilgi göstermiyor. Maçlara gelmiyor. Böyle nasıl başarılı olacağız? Başarı ancak bütünleşme ile gelebilir.’

Dört dörtlük kulüp

3 yıllık görev süresi içinde dünya çapında bir takım haline gelmeye çalışacaklarını, dile getiren bordo mavili kulübün başkanı Atay Aktuğ, ‘Öncelikle yarım kalan işleri tamamlayacağız, takımımızı her yerde zirveye taşıyacağız. Sportif, kurumsal ve ticari açıdan dört dörtlük bir kulüp yaratmayı planlıyoruz. Bunun için de çok ciddi çalışmalar yapacağız’ diye konuştu.

Sponsorlar artacak

Hem takımı güçlendireceklerini, hem de ekonomik anlamda gelirleri artırmak için yeni yatırımlar yapacaklarını ifade eden Aktuğ, ‘Sponsorları artıracağız. Kurumsal anlamda da tüm yapıyı profesyonelleştireceğiz. Yöneticilerin çok etkili olmayacağı, ön plana çıkmayacağı bir sistem kuracağız’ dedi. Atay Aktuğ, sözlerini şöyle sürdürdü:

Başarılı olacağız

Trabzonsporlu taraftarlardan 30-35 yaşına gelenler bile artık şampiyonlukları hatırlamıyor. Bu özlemi artık sona erdirmek istiyoruz. Geçen yıl Süper Lig’de şampiyonluğu, son haftalarda kaçırdık. Bu yıl zirve iddiamız sürüyor. İlk yarıda özellikle kendi sahamızda kaybettiğimiz 10 puan bize çok pahalıya patladı. Ama ligin ikinci yarısında daha başarılı olacağız.

Kimseye kaptırmayız

Fenerbahçe ve Galatasaray’la şampiyonluk yarışını sonuna kadar sürdüreceğiz. Bu zorlu yarışı en önde bitirmek istiyoruz. Trabzonspor yönetimi olarak gelecek sezon içinde yapacağımız yatırımlarla şampiyonluğu kimseye kaptırmayacak noktalara geleceğimize inanıyorum. Yönetim kurulumuz bu doğrultuda çok önemli adımlar atacak.’

Yeni gözde Gimenez

Devre arasında üç oyuncu alarak takımı güçlendirmek istiyen Trabzonspor yönetiminin gündemine şimdi de İsviçre’nin Basel takımında oynayan 30 yaşındaki Arjantinli orta saha oyuncusu Christian Gimenez girdi. Yönetici Murat Bozoğlu’nun da yakından tanıdığı Christian Gimenez’in özellikle forvetin arkasında çok başarılı bir performans gösterdiği kaydedildi.

Bordo mavililere yine Basel takımının Arjantinli bir başka orta saha oyuncusu Guerrero’nun da ismi önerildi. Danimarka Milli Takımı’nın orta saha oyuncusu Growesson da gündeme geldi. Sezon başında büyük umutlarla transfer edilen Thijs’i Mönchengladbach’a satan Trabzon’un orta sahaya mutlaka transfer yapmayı planladığı kaydedildi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!