"Takımımı yalnız bıraktığım için üzgünüm"

Güncelleme Tarihi:

Takımımı yalnız bıraktığım için üzgünüm
Oluşturulma Tarihi: Şubat 16, 2011 16:08

Spor Toto Türkiye Kupası finalinde Fenerbahçe Ülker-Beşiktaş Cola Turka arasında yapılan karşılaşmada sakatlanan ve formasından 5-6 ay uzak kalacak olan sarı-lacivertli basketbolcu Mirsad Türkcan, yaşadığı sakatlığı bir iş kazası olarak gördüğünü, ancak en çok THY Avrupa Ligi'nde dörtlü final yolunda ilerleyen takımını yalnız bıraktığı için üzüldüğünü belirtti.

Mirsad Türkcan, Fenerbahçe Kulübü'nün internet sitesine yaptığı açıklamada, sakatlığından bu yana geçen süreçte kendisine gösterilen ilgiye teşekkür ederek, “Öncelikle sakatlığım nedeniyle beni arayan herkese çok teşekkür etmek istiyorum. Başta başkanımız olmak üzere yöneticilerimize, Aydın (Örs) ağabeye, koçumuza teşekkür etmek istiyorum. Büyük destek gördüm. Ama sonuçta buna bir iş kazası demek lazım. Çünkü bu bizim işimizin bir parçası. Tabii ki benim için çok kötü bir sakatlık. Sonuçta sezonu kapattık. Beni çok zor bir iş bekliyor. Geri dönmem için çok sabırlı ve çok çalışkan olmam lazım” dedi.

Fenerbahçe Ülker'in çok iyi bir hava yakaladığını ve takımını bu durumda yalnız bıraktığı için üzgün olduğunu anlatan Mirsad, şunları kaydetti:
“Ama sonuçta benim hatam değil, bir iş kazası. Bu sene hakikaten takım içinde çok iyi bir hava yakaladım. Aydın ağabey geldi, çok iyi bir koça sahibiz. Herkesin yaptığı katkılarla Avrupa'da söz sahibi olduk. Top 16'da 3'te 3 yaptık. İnşallah yarınki Zalgiris Kaunas maçında da arkadaşlarım kazanacak ve Top 8'e kalacağız. Uzun yıllardan sonra Fenerbahçe Ülker, dörtlü finali hak etti ve ben takımı yalnız bıraktım. İşte buna çok üzüldüm. Ama bunu yaşayan her sporcu gibi ben de bunu karşılamak zorundayım.”

“ALMANYA'DA AMELİYAT OLACAĞIM”

Tedavi süreci hakkında bilgiler de veren Mirsad Türkcan, “Büyük ihtimalle Almanya'ya gideceğim. Orada 3-5 gün sonra ameliyat olacağım. Ondan sonra İstanbul'a dönüp Murat Çağlayan ile beraber fizik tedaviye başlayacağım. 5 veya 6 ay diyorlar. Çok uzun bir vakit var. Kendimi en iyi şekilde hazırlayıp, yeni Fenerbahçe'ye aynı katkıları sağlamaya devam edeceğim” dedi.

Basketbol yaşamında birçok zorluğa göğüs gerdiğini ve girdiği her sınavdan başarıyla geçtiğini belirten Mirsad, “Sakatlığım nedeniyle pes etmeyeceğim. Çünkü sonuçta bu da benim için bir sınav. Sonuçta ben çok şey başardım hayatımda. NBA'e gittim, ondan sonra döndüm Avrupa'ya. Ufak bir problemim vardı, Fransa'ya gittim. Ondan sonra yine motivasyon buldum ve Avrupa'nın en iyi oyuncuları arasına girmeyi başardım. Sonuçta bu da bir süreç ve sınav benim için. Ben bu sınavı da aşacağımı düşünüyorum” değerlendirmesinde bulundu.

Desteklerinden dolayı sarı-lacivertli taraftarlara da teşekkür eden Mirsad Türkcan, açıklamasını, “Onları çok seviyorum. Bu zor günlerde bana bu kadar destek verdikleri için teşekkür ediyorum. Zaten benim taraftarlardan yana hiç şüphem yoktu. Aydın Örs'ün klasik sözlerindendir; bizim 3 tane hedefimiz var: Dörtlü final, Türkiye Şampiyonluğu ve Türkiye Kupası. Şimdi bunlardan sonuncusunu başardık. Şampiyon olacağımıza ve dörtlü finale kalacağımıza da inanıyorum” diyerek tamamladı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!