Tahkim’in bombası patladı

Güncelleme Tarihi:

Tahkim’in bombası patladı
Oluşturulma Tarihi: Ocak 27, 2006 00:00

Anayasa Mahkemesi’nden Ulusoy ile ilgili kararın çıkmasında büyük rol oynayan ve kendisine Tahkim Kurulu Başkanlığı sözü verilen Tanju Güvendiren, kurulun kendi içinde yaptığı oylamada başkan seçilemeyince ortalık karıştı.

TAHKİM Kurulu’nun bombası erken patladı. Genel Kurul’da Haluk Ulusoy’un hazırladığı listede ilk sırada Tahkim Kurulu Başkanı olarak görünen Tanju Güvendiren, kurul üyelerinin kendi aralarında yaptığı toplantıda başkan seçilemeyince ortalık karıştı.

Oylamada 4’e 1 kaybetti

Anayasa Mahkemesi’nden Ulusoy ile ilgili kararın çıkmasında çok büyük rol oynadığı öğrenilen ve Askeri Yargıtay Onursal Üyesi olan Güvendiren, Tahkim Kurulu’nun ilk toplantısında başkanlığı, 4’e 1 oy ile Türker Arslan’a kaptırınca inanılmaz olaylar yaşandı. Tanju Güvendiren, diğer kurul üyelerine karşı çok ağır sözler sarfederek toplantıyı terk etti. Kendisine başkanlık sözü verildiğini belirten ve bazı kişileri "adam olmamakla" suçlayan Güvendiren, toplantı tutanağına da imza atmadı. Prestiji ile oynandığını ifade eden Güvendiren, bundan sonra da toplantılara iştirak etmeyeceğini bildirdi.

Bu arada Tanju Güvendiren’in, Haluk Ulusoy’un seçimi kazanmasında en büyük rolü oynayan Melih Gökçek’in yakın dostu olduğu öğrenildi. Aynı zamanda Ankaraspor Kulübünden delege olan Güvendiren’in, Gökçek’in ricası ile Anayasa Mahkemesi’nden Haluk Ulusoy ile ilgili kararın ivedi ve lehte çıkmasını sağladığı öne sürüldü. Gökçek’in de genel kurul gecesi Ulusoy’a, "Benim için Tanju bey çok önemli. Eğer Tahkim Kurulu Başkanı yapmazsan desteğimi çekerim" şeklinde baskı yaptığı ifade edildi. Ulusoy da bunun üzerine Güvendiren’i Tahkim Kurulu’nun başına, Türker Arslan’ı ise ikinci sıraya yazdı. Ancak Güvendiren’in kurul içi başkanlık seçimini 4’e 1 kaybetmesi planları alt üst etti.

Gökçek, Ulusoy ile mesafe koydu

Başkanlığa Arslan’ın seçilmesi üzerine, kendisini ikna etmeye çalışan kişilere sert bir şekilde olumsuz yanıt veren Güvendiren’in "Benim için Tahkim bitti. Bazı kişileri de sildim" dediği öğrenildi. Öte yandan Haluk Ulusoy’un seçilmesi uğruna Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile ters düşen Melih Gökçek’in de bu gelişmeler doğrultusunda Ulusoy ve ekibine mesafe koyduğu belirtildi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!