Taha Akgül finalde

Güncelleme Tarihi:

Taha Akgül finalde
Oluşturulma Tarihi: Nisan 03, 2014 15:38

Milli güreşçi Taha Akgül, Finlandiya'da düzenlenen Avrupa Güreş Şampiyonası'nda 125 kilo serbestte finale yükseldi.

Haberin Devamı

Vantaa'daki Trio Areena'da düzenlenen şampiyona, serbest stil ve kadınlar müsabakalarıyla devam ediyor. Sabah seansında 125 kilo serbestte mindere çıkan Avrupa şampiyonu güreşçi Taha Akgül, ilk maçında Ermeni Andranik Galstyan ile karşılaştı ve maçı 11-0 aldı.

Çeyrek finalde Belarus rakibi Shvedau Vadzim'i de 10-0'lık sonuçla zorlanmadan yenen Akgül, yarı finalde Ukraynalı Oleksandr Khotsianivskyı'nın rakibi oldu. Khotsianivskyı'yı da 10-0 yenmeyi bilen Akgül, üç rakibine de puan vermeden finale yükseldi.

Akgül, Rus güreşçi Alan Anatolevitch Khugaev ile bugün akşam seansında altın madalya mücadelesine çıkacak.

Demirtaş ve Gün bronz için yarışacak

74 kiloda mindere çıkan Soner Demirtaş da ilk maçında Alman Georg Harth ile 6-6 berabere kaldı ancak son sayıyı alarak maçı kazandı. Demirtaş, çeyrek finalde de Bulgar Kiril Stoychev Terziev'i 4-2 yendi. Yarı finalde ise Azeri Jabrayil Hasanov karşısında 4-2 öne geçen Demirtaş, daha sonra rakibinin ani hamlesiyle tuş olup beklenmedik bir yenilgi aldı. Demirtaş, akşam seansında İsveçli Stefan Reichmuth ile bronz madalya için yarışacak.

Kadınlarda ise 55 kiloda Bediha Gün, ilk maçında İsveçli Sofia Magdalena Mattsson'a yenildi, ancak Mattsson finale yükseldiği için bronz madalya maçına çıkmaya hak kazandı. Gün, akşam seansında Rus İrina Ologonova ile karşılaşacak. 69 kiloda ise Burcu Örskaya Letonyalı rakibi Laura Skujina karşısında 5-4 mağlup oldu. Rakibi finale yükselemeyen Örskaya, şampiyonadan elendi.

Şampiyona, akşam seansındaki maçlarla devam edecek.

BAKMADAN GEÇME!