Taciz skandalına soruşturma

Güncelleme Tarihi:

Taciz skandalına soruşturma
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 18, 2006 17:54

Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü (GSGM) Teftiş Kurulu, Bayan Çim Hokeyi Milli Takım Antrenörü Savaş Yılmaz hakkındaki taciz iddiaları için soruşturma başlattı. GSGM Teftiş Kurulu müfettişlerinden İsmail Sert, iddialarda bulunan Zonguldaklı 4 milli çim hokeycinin bugün ifadesini aldı.

Haberin Devamı

21 Yaş Altı Çim Hokeyi Bayan Milli Takımı’nda yeralan Berrin Ergin, Funda Gürbüz, Burcu Ertekin, Selda Kasım, Hatice Gürbüz, Yasemin Gül, Gözde Bozkurt, Sinem Yalçındağ ve Yağmur Kaya, 18-23 Temmuz 2006 tarihleri arasında Ankara’daki kamp ile 23-29 Temmuz 2006 tarihleri arasında Bulgaristan’ın Albena kentinde yapılan Avrupa Şampiyonası’nda yaşanan olaylar nedeniyle antrenör Savaş Yılmaz’ı Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü Teftiş Kurulu’na şikayet etmişlerdi.

SORUŞTURMA AÇILDI

GSGM Teftiş Kurulu, soruşturma açarak Çim Hokeyi Milli Takımı’nda forma giyen Zonguldaklı sporcuların ifadelerini almak üzere Zonguldak’a bir müfettiş gönderdi. Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Kamp Merkezi’nde müfettiş İsmail Sert, Milli oyuncular Gözde Bozkurt, Burcu Ertekin, Selda Kasım ve Berrin Engin’in ifadelerini aldı.

Haberin Devamı

ISLAK FORMA GİYDİRMİŞ

Milli sporculardan 16 yaşındaki Gözde Bozkurt, yaptığı konuşmasında antrenör Savaş Yılmaz’ın tüm sporcular önünde saha kenarında eşofmanını çıkarıp şort giydiğini, sporculara ıslak forma giydirdiğini, bazı sporcuların maçlara Bulgaristan’ı simgeleyen bantlarla çıkmasına göz yumduğunu, kampta ve şampiyonada doktor bulunmadığını söyledi.

Selda Kasım ise Çim Hokeyi Milli Takım Antrenörü Savaş Yılmaz’ın oyuncular arasında ayrımcılık yaptığını, kendi bölgesi olan Malatyalı sporcularla daha fazla ilgi gösterdiğini ifade etti.

Berrin Ergin ise, antrenör Savaş Yılmaz’ın disiplinsiz davranışları yüzünden oda hapsi verdiği Hatice Gürbüz’e destek verdiği için kendisiyle birlikte Yasemin Gül’e de oda hapsi verdiğini vurguladı.

Sporculardan Gözde Bozkurt’un babası Mehmet Bozkurt ise “Ankara’daki kampta ve Bulgaristan’daki şampiyonadaki iddialar bizi çok üzdü. Kızıma B12 vitamin eksikliği için gerekli iğnesini yapacak doktor olmadığı için erkek sporcular arasında bulunan sağlık bölümü mezunu bir sporcu yapmış. Kamuoyunda belirtilen taciz olayı değil bu. Sadece antrenörün ahlaki davranışları bozuk. Sporcuların psikolojileri bozuldu” diye konuştu.

Mehmet Bozkurt, antrenör Savaş Yılmaz’ın Bulgaristan’daki şampiyonada sporculara milli takım forması yerine tişört giydirerek sahaya çıkardığını da iddia etti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!