Tabletten çıkan zafer

Güncelleme Tarihi:

Tabletten çıkan zafer
Oluşturulma Tarihi: Ekim 15, 2013 10:33

Dünya Şampiyonu’nun istatistik uzmanları, deneyimli teknik direktörü maç sırasında yaptıkları canlı yayınla destek verdi. 5 kupalı başarının perde arkasında 3 kişilik imha ekibi vardı.

Haberin Devamı

300 günde 52 maçta yenilmeden 1 Dünya, 1 Avrupa, Lig şampiyonluğu, Türkiye Kupası ve Süper Kupa’yı kazanan Vakıfbank’ın muhteşem başarısında kulüp yönetiminin tüm imkanları ile teknik direktör Guidetti yönetiminde sporcularının yanı sıra perde arkasında 3 kişilik ‘imha ekibi’ vardı. Rakibe dinamitin yerleştirileceği noktayı belirleyen bu ekip istatistik uzmanları Fatih Yağcı, Dehrican Dehrioğlu ile oyun okuyucu Japon Gen Kawakita’dan kuruluydu.

BU EKİP NE YAPIYORDU?

İŞTE bu ekibin elemanı Fatih Yağcı bu tarihi başarıların perde arkasında neler yaptıklarını anlatıyordu: “Bir ekip çalışması ile kazanılan bu başarılarda teknik patronumuz Giovanni’ye rakiplerimizle ilgili çok önemli istihbaratlar veriyoruz. Gizli, planlama ve koordinasyon ekibi olarak bizim işimiz rakipler hakkında veriler toplamak, bunların doğru analizlerini sağlamak ve bunları mükemmellik süzgecinden geçirdikten sonra Giovanni Giovanni’ye sunmaktır.

Haberin Devamı

‘GUIDETTİ'YE HER TEDAYI İLETİYORUZ’

RAKİPLERİMİZİ analiz ederken oynadıkları son 4-5 karşılaşmayı kullanırız. Bu maçlarda iyi karşılanan servislerden sonra pasör nereye pas atmış, en fazla hangi oyuncu atak yapmak için top almış, en kötü servis karşılayan oyuncuları kimler olduğunu çözeriz. Sporcunun sahada nefes alışlarına kadar detaylı araştırmayı maçtan bir gün önce Giovani Guidetti’ye iletiyoruz. Kendileri de bu verdiğimiz teknik bilgiler üzerinde çalışıp maçın taktiğini sporculara veriyor.”

Giovanni’nin bilgisayarında neler yazılıydı

GIOVANNİ’nin maç sırasında elindeki bir tablet bilgisayar çok kişilerin dikkatlerini çekmişti. Giovanni maç sırasında sürekli bu bilgisayara bakıyordu. İşte Fatih Yağcı bununla ilgili şunları söyledi: “Maç sırasında Giovanni’ye yaptığımız canlı yardımlar vardı. Giovanni’nin elinde tuttuğu taktik tahtasının üzerine yapıştırılmış bir tablet bilgisayara var. Pozisyon sonlarını 3-5 saniye sonra orada görebiliyor. Canlı yazışmalar ve telsiz gibi ekipmanlar sayesinde bilgileri iletiyoruz.”

Finalin gizli anahtarı

- Blok zaafı vardı Gabriela aksıyordu. Fofao’nun karşısına yüksekten hücum yaptığı için Gözde’yi getirmeye çalıştık.
- İyi servis atıyorlardı. Buna önlem olarak sorumluluğu servis karyşılayıcı Gözde, Costagrande ve Gizem eşit sorumluluk paylaştılar ve riski en aza indirdiler.
- Defansta Gizem’in başarılı oyununun ardından Naz rakibin orta oyuncularına (fake) aldatmaca paslar attı.
- Hucum oyuncularımız Brakocevic, Gözde, Costagrande, Bahar, Furst başarılı atakları ile rakibi çökerttik.
- Rakibin blok zaaflarını, orta oyuncumuz bir bölgeye giriş yaparken, paüsor diğer oyuncuya atıp zaaflı bölgeden çabuk ve etkili hücumlarla turu çevirdik. Ve başarıya adım adım yürüdük.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!