Süreyya'ya bir ceza daha

Güncelleme Tarihi:

Süreyyaya bir ceza daha
Oluşturulma Tarihi: Nisan 21, 2010 13:43

Uluslararası Spor Tahkim Mahkemesi (CAS) tarafından pistlerden ömür boyu men cezası onanan milli atlet Süreyya Ayhan'ın, kararın iptaline yönelik İsviçre Federal Mahkemesi'ne yaptığı başvurunun reddedildiğine ilişkin belge ortaya çıktı.

Süreyya Ayhan'ın antrenörü ve eşi Yücel Kop ile avukatı Osman Buldan, dün yaptıkları açıklamada, davada “ret” kararı verilmesi gibi bir durumun söz konusu olmadığını iddia ederek, bu yöndeki haberlerin kasıtlı olduğunu savunmuşlardı.

Ancak ortaya çıkan resmi belgeye göre, CAS tarafından onanan pistlerden men cezasının ardından, konuyu Ocak ayı başında İsviçre Federal Mahkemesi'ne taşıyan milli atletin başvurusu sonrasında, CAS'ın kararı ile davanın tarafları Uluslararası Atletizm Federasyonları Birliği (IAAF), Türkiye Atletizm Federasyonu (TAF) ve atlet Süreyya Ayhan'ın savunmaları mahkeme tarafından incelendi.

Başkan Klett, hakimler Kolly ve Kiss'ten oluşan Ire Bölgesi Federal Mahkemesi heyeti, yaptığı değerlendirme sonunda, 12 Nisan 2010 tarihinde, 3 maddelik kararını açıkladı.

Kararın birinci maddesinde, atlet Süreyya Ayhan tarafından yapılan başvurunun reddedildiği bildirildi.

İkinci maddede, başvuru sonrası oluşan 3 bin 975 İsviçre Frangı tutarındaki mahkeme masraflarının davacıdan tahsil edilmesine karar verilirken, 3. maddede ilgili kararın başta CAS olmak üzere taraflara bildirildiği belirtildi.

AYHAN'IN AVUKATI İLE YÜCEL KOP'UN AÇIKLAMALARI

Süreyya Ayhan'ın avukatı Osman Buldan, İsviçre Federal Mahkemesi'nin “ret” kararı basında yer aldıktan sonra yaptığı açıklamada, bu tarz haber yaptıranların bir beklenti içinde olduklarını, dava sürecenin devam ettiğini öne sürürken, “Müvekkilim aynı zamanda bir annedir. Daha dikkatli olunmalı” demişti.

Antrenör Yücel Kop ise “Basın bu tür haberleri yaparken daha dikkatli olmalı. Atletizm Federasyonu, basını yanlış yönlendiriyor” açıklamasını yaparak, bir art niyetin olduğunu iddia etmişti.

Milli atlet, Uluslararası Spor Tahkim Mahkemesi'nin (CAS) verdiği “pistlerden ömür boyu men” cezasının ardından, konuyu Ocak ayı başında İsviçre Federal Mahkemesi'ne taşımıştı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!