Süper güçler finali

Güncelleme Tarihi:

Süper güçler finali
Oluşturulma Tarihi: Ekim 27, 2013 00:05

ABD’li Serena Williams, finale zorlanarak çıkarken, Çinli Li Na ise rakibine set vermedi.İstanbul’un son kez ev sahipliği yaptığı ve dünyanın en iyi 8 kadın tenisçisini buluşturan TEB BNP Paribas WTA Championships, ABDli Serena Williams ile Çinli raket Li Na’nın şampiyonluk mücadelesine sahne olacak.

Haberin Devamı

TEB BNP Paribas WTA Championships İstanbul’da finalin adı belli oldu. Bu sezon son kez Türkiye’nin ev sahipliğinde düzenlenen kadınlar tenisinin sezon sonu turnuvasının son maçında, son şampiyon Serena Williams ile Çinli Li Na karşı karşıya gelecek. Şampiyonu belirleyecek maç bugün 17.00’de başlayacak ve TRT Spor’dan yayınlanacak.

SERENA’YA ISLIK ŞOKU

WTA Championships’te final yolunda dünya 1 numarası Serena Williams, 3 set sonunda Sırp Jankovic’i yenerken ikinci sette seyircilerden tepki gördü. İsteksiz tavırları ve çaba sarf etmemesi nedeniyle 2. sette Sinan Erdem’i dolduranlar ABDli oyuncuyu kısa bir süre ıslıkladı. Halbuki Serena ilk seti 6-4 kazanmıştı. 2. setle birlikte kortta adeta yürüyen 32 yaşındaki oyuncu seti 6-1 kaybederken son sette durum tersine döndü. Jankovic karşısında biraz daha hareketlenen Serena bu seti 6-4 kazanmayı başardı ve adını da finale yazdırdı.

Haberin Devamı

SERVİS KIRAN KIRANA

GÜNÜN ilk tekler maçında Li Na, 2011 TEB BNP Paribas WTA Championships şampiyonu Petra Kvitova ile karşılaştı. Çinli raket 1 saat 36 dakika ve iki set sonunda adını finale yazdırdı. Büyük bir çekişmeye sahne olan ve toplamda 5 servisin kırıldığı ilk seti Li Na 1 saatte 6-4’le kazandı. İkinci sete de ilk sette olduğu gibi servis kırarak başlayan tecrübeli oyuncu, toplamda üç kez Kvitova’nın servisini kırarak bu seti de 6-2 alıp yenilgisiz bir şekilde son maça kaldı.

Li Na hep 3 adım önde

FİNALİSTLERDEN Çinli Li Na, ilginç bir istatistik yakaladı. İstanbul’da bu sezon oynadığı 4 maçı da kazanan Çinli oyuncu, her karşılaşmaya 3-0 başladı. Önce Errani, ardından da Jankovic’le serisini devam ettiren Li Na, Azarenka’dan sonra Kvitova karşısında da mücadeleye 3-0 önde başladı.

AYAKTA ZOR DURDUM!

SERENA Williams, maç sonu “Bugünkü yorgunluğumun nedeni bir sakatlık değil. Çok yorgundum, öyle ki ayakta bile zor durdum” dedi. Serena’nın maç sonu imzaladığı topları bu kez kendisi değil sunucular tribüne gönderdi.Bu arada finalist Li Na, dünya 3 numarasına yükseldi.

Kimin tecrübesi kazanır ?

SERENA Williams-Li Na finali, aynı zamanda turnuvada yer alan en yaşlı iki oyuncunun finali olacak. 32 yaşındaki ABDli ile 31 yaşındaki Çinli oyuncu şampiyonluk için çarpışacak.

Haberin Devamı

Yenilgisizlerin kapışması

İSTANBUL’un son kez ev sahipliği yaptığı TEB BNP Paribas WTA Championships finalistleri Williams da Li Na da turnuvada hiç kaybetmedi. Böylece 2003’ten beri 4. kez izleyiciler namağluplar finali izleyecek.

BAKMADAN GEÇME!