Su topunda olimpiyat umudu

Güncelleme Tarihi:

Su topunda olimpiyat umudu
Oluşturulma Tarihi: Mart 22, 2012 11:42

Türkiye Erkek Sutopu Milli Takımı, 2012 Londra Olimpiyat Oyunları Eleme Turnuvası'na katılmak üzere Kanada'ya gidiyor.

Haberin Devamı

Kanada'nın Edmonton şehrinde 1-8 Nisan tarihleri arasında düzenlenecek olan eleme turnuvasına 12 ülke katılacak. İki grupta 6 takımın mücadele edeceği elemelerde ilk 4 sırayı alan takımlar bir üst tura yükselecek. Gruplarında ilk 4 sırayı alan takımlar çapraz eşleşme ile eşleştikten sonra rakiplerini mağlup eden 4 ülke 2012 Londra Olimpiyat Oyunları'na katılma hakkını elde edecek.

Turnuvada B grubunda mücadele edecek Türkiye'nin grubunda evsahibi Kanada'nın yanısıra Venezuela, İspanya, Brezilya ve Arjantin bulunuyor. Turnvanın A grubu ise Karadağ, Almayna, Yunanistan, Makedonya, Romanya ve Hollanda'dan oluşuyor.

Türkiye Erkek Sutopu Milli Takımı, turnuva için 29 Mart'ta Kanada'ya gidecek. Milli takımımız, turnuvada ilk maçını 1 Nisan'da Arjantin ile yapacak.

Haberin Devamı

KOCABAY: "ELEME MAÇLARINA GERÇEKÇİ BAKIYORUZ"

Türkiye Erkek Sutopu Milli Takımı Antrenörü Nejat Kocabay, turnuvayla gerçekçi bir yaklaşımla hazırlandıklarını belirterek, "Bir müsabakayı oynamadan sonucunu asla bilemezsiniz. Biz, şimdiden pembe tablo çizmek istemiyoruz. Maçlara gerçekçi bir bakış açısıyla yaklaşıyoruz. 'Olimpiyat oyunlarına kesin gideriz' demek doğru olmaz. Ancak gruptan çıkmamız durumunda, Londra'ya gidecek takımı tek bir maç belirleyecek ve bu maçta her şey olabilir. Grubumuzda İspanya büyük ihtimalle lider olacak. Biz de 2. sırayı almak için çalışacağız. Çapraz gruptan gelecek takımları yakından tanıyoruz. Grubumuzu iyi bir sırada bitirirsek, ülkemize iyi bir sonuçla dönebiliriz. Avrupa Şampiyonası'nda eksik bir kadro ile mücade etmiştik. Bu sefer tam kadro Kanada'ya gidiyoruz. Yıllardır birlikte oynayan, tecrübeli bir takıma sahibiz. Bunu mücadelemize yansıtarak, Türkiye'ye müjeli haberler vermek en büyük dileğimiz" dedi.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!