Stres...

Güncelleme Tarihi:

Stres...
Oluşturulma Tarihi: Ocak 19, 1998 00:00

Orhan KAYNAR
Haberin Devamı

Trabzonspor'un şampiyonluk yarışındaki rakiplerinden Fenerbahçe ile Beşiktaş'ın yenilgi alması, 30 bini aşkın seyirciyi Avni Aker'e taşımıştı. Trabzonsporlu futbolcuların kafasında, ‘‘Acaba’’ sorusu vardı. Yani ellerine geçirdikleri bu avantajı değerlendirebileceklerin kuşkusunu yaşıyorlardı.

Trabzonspor gerçekten çok kötü başladı. Ünal, genç yıldız Hüseyin tam bir rezaletti. Trabzonspor'u ayakta tutmaya çalışan Abdullah ve zaman zaman da defanstaki Rada'ydı. Orhan yüreği ile oynuyordu. Selahattin de çok çalıştı. Ancak bu takım oyunu için yeterli değildi. Oysa Vugrineç'in usta bir vuruşuyla öne bile geçmişlerdi. Ancak bu gole Mert karşılık verince tribündekiler gibi biz de her iki takımdan gol bekler olduk. Nitekim çok da gecikmedi. Hami'nin ortasına şık bir vole yapıştıran Abdullah takımının yeniden galip duruma geçmesini sağladı ama bu sevinç çok kısa sürdü. Çünkü dağılan Trabzonspor defansı adeta yol geçen han gibiydi. İşte böyle bir görüntüde Sabin İlie adeta baka baka topu filelere gönderince skor yeniden eşitlendi. Bu eşitlikten sonra sahada artık futbol adına bir şey yoktu. Kocaelispor skoru korumaya çalışırken, Trabzonspor da rastgele gol aramaya koyuldu ancak süre buna yetmedi.

Özetlersek artık ligde kendi evinmiş, deplasmanmış, zayıf ekipmiş, güçlü ekipmiş diye bir ayrıntı yok. Bu hafta açıkçası Fener, Beşiktaş ve Trabzonspor maçlarında bu kanıtlandı. Anlaşılan Trabzonspor biraz daha fazla çalışacak. Ve şampiyonluk stresini üzerinde mutlaka atacak. Yoksa her maça ayakları titreyerek çıkarlarsa bunun sonu hüsran olur.






Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!