Stoner bildiÄŸiniz gibi

Güncelleme Tarihi:

Stoner bildiÄŸiniz gibi
OluÅŸturulma Tarihi: Eylül 18, 2011 20:10

MotoGP'de sezonun 14. yarışı olan Aragon Grand Prix'sini Avustralyalı Casey Stoner kazandı. Stoner bu birincilikle dünya şampiyonasında da liderliğini sürdürdü.

Haberin Devamı

MotoGP Aragon Grand Prix'sine Avustralyalı Casey Stoner pole pozisyonunda başladı.

Startla birlikte liderliği yerleşen isimse Ben Spies oldu. Yarışa 3. sırada başlayan Spies ilk viraja lider girdi. Dani Pedrosa ise Stoner'ı geçerek 2. sıraya yerleşti. Ancak startın kaybeden ismi Stoner'ın liderliği ele geçirmesi uzun sürmedi. İlk tur tamamlanmadan önce takım arkadaşı Pedrosa'yı, ardından Yamaha sürücüsü Ben Spies'i geçen Casey Stoner liderlik koltuğuna oturdu. Yarışın geri kalan bölümünmde zirveden inmeyen Avustralyalı sporcu bu yılki 8. birinciliğini elde etti. Dünya şampiyonasında puanını 284'e yükselten Stoner liderliğini de sürdürdü.

Yarışta 2.lik kürsüsüne Stoner'ın takım arkadaşı Danı Pedrosa çıktı. Yamaha'dan Jorge Lorenzo'ysa podyumu tamamlayan 3. isim oldu. Bu yarışta Stoner'ın 2 basamak gerisinde kalan Lorenzo, dünya şampiyonluğu yarışında da rakibinin 44 puan gerisine düştü.

Haberin Devamı

Aragon'da Moto2 yarışınıysa İspanyol Marc Marquez kazandı. Bu sezon son 7 yarışta 6. galibiyetini elde eden Marquez, dünya şampiyonluğu yarışında da Stefan Bradl'la arasındaki puan farkını 6'ya indirdi.

Aragon Grand Prix'si 125cc yarışıysa Nicolas Terol'un hakimiyetinde geçti. Yarışa 3. sırada baÅŸlayan Ä°spanyol sürücü, ilk turda ele geçirdiÄŸi liderliÄŸi 20 tur boyunca korudu ve bu yılki 8. birinciliÄŸini kazandı. Terol bu zaferle dünya ÅŸampiyonasındaki liderliÄŸini de sürdürdü.Â

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!