Statlara büyük gözaltı

Güncelleme Tarihi:

Statlara büyük gözaltı
Oluşturulma Tarihi: Nisan 19, 1998 00:00

Haberin Devamı

Ligin bitimine 4 hafta kala tansiyonun artması İçişleri Bakanlığı'nı harekete geçirdi. Genelgeye göre güvenlik tedbirleri arttırılacak, sarhoşlar stada alınmayacak, küfürlü tezahürat önlenecek.

BAKANLIK ÖNLEM ALDI

Birinci Futbol Ligi karşılaşmalarının bitimine 4 hafta kala tansiyonun artması ve bazı kulüp yöneticilerinin birbirlerini suçlayıcı açıklamalarda bulunması, İçişleri Bakanlığı'nı harekete geçirdi. İçişleri Bakanı Murat Başesgioğlu, karşılaşmalarda sıkı güvenlik önlemi alınması ve hazırladıkları genelgenin uygulanması için valileri uyardı.

HAVAİ FİŞEK YASAK

İçişleri Bakanlığı'nın yayınladığı son genelgeye göre, İl Spor Güvenlik Kurulu ve Spor Asayiş Komitesi, seyircilerin sıkı aranmasını sağlayacak. Güvenlik güçlerinin yeterlilik durumları tespit edilerek, herhangi bir eksiklik durumunda takviye güç istenecek. Statlara havai fişek gibi patlayıcı, şiddet olaylarında kullanılabilecek eşyalar alınmayacak.

FANATİKLERE ENGEL

Olay çıkarması muhtemel fanatik gruplar ile sarhoş olduğu belirlenen seyircilerin stada girmesine engel olunacak. Kulüp yöneticileri ve amigolara gerginliği tırmandıracak veya küfür içeren tezahürat yapılmaması için uyarılar yapılacak. Futbol Fedarasyonu'nun belirlediği kişilerin dışında hiç kimsenin sahalara girişine izin verilmeyecek.

KONVOY YAPILMAYACAK

Maç öncesinde, statta ve maç sonrası rakip taraftarların karşı karşıya gelmesini önleyici tedbirler alınacak. Sevinç gösterileri sırasında silahla ateş edilmesi ve şehrin trafik akışının engellenmesi olaylarına karşı da sıkı tedbirler alınacak. Taraftarların konvoy yapması engellenecek.






Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!