Start-Upınızı nasıl büyütebilirsiniz?

Güncelleme Tarihi:

Start-Upınızı nasıl büyütebilirsiniz
Oluşturulma Tarihi: Haziran 17, 2017 11:00

Günümüzde çoğu kişinin hayali kendi işini kurmak. Ancak işi kurmak kadar büyütmek de önemli bir yere sahip.

Haberin Devamı

Kendi işini kurmak, birçok kişinin hayali. Her ne kadar zorlu bir süreç olsa da, bir start-upın başarılı olduğunu görmek oldukça tatmin edici. Start-upınızı kurdunuz, şimdi sıra onu büyütmede! Start-upı büyütmek için hangi adımlar izlenmeli, nelere dikkat edilmeli?

Büyüme planı hazırlayın

Start-upın kuruluş aşamasında dikkat etmeniz gereken birçok şey var. Ancak, start-up başarılı olduktan sonra ve sıra onu büyütmeye geldiğinde yepyeni bir plan hazırlamalısınız. Bunun için yapacağınız analizler ve maliyetleriniz farklılaşacaktır. Bunların hepsini bir plana döküp, resme büyük bir çerçeveden bakmak, önünüzü görmeniz için çok önemlidir.

Yeni pazar analizleri yapın

Hedef kitlenizi belirlemeniz ve bu kitleye uygun pazarlama stratejileri geliştirmeniz için analiz yapmanız kritiktir. Start-upın büyüme aşamasında hedef kitlenizi de genişletmek ve ürün farklılaştırması ile başka gruplara da hitap eder hale gelmek isteyebilirsiniz. Bunun için pazarı analiz etmeli ve potansiyel müşterilerinizi, onların istek ve beklentilerini iyi tanımalısınız.

Haberin Devamı

Yeni fonlar bulun

Fikrinizi hayata geçirmek ve büyütmek için finansal destek alabileceğiniz birçok kanal var. Girişimci kredileri, hibeler, melek yatırımcılar... Bu seçenekler finansal destek sağlayabileceğiniz kanallardan sadece birkaçı. Bu fırsatları değerlendirin.

Sektörü ve gelişmeleri yakından takip etmeye devam edin

Kuruluş aşamasında zaten yapmanız gereken bu işlemi, start-upınız başarılı olduktan sonra da bırakmayın. Karşınıza hiç beklenmedik bir fırsat çıkabilir ve siz bu fırsatı, büyümeniz için bir basamak olarak kullanabilirsiniz. Unutmayın, hangi pazarda, hangi zamanda ve hangi koşullarda bir boşluk oluşacağı hiçbir zaman önceden bilinemez.

Beraber çalıştığınız kişilerin bağlılığını koruyun

Çalışanlar, bir organizasyondaki en önemli kaynaktır. Bu nedenle, başlangıç aşamasında sizle birlikte olan ve işin inceliklerini bilen çalışanlarınızın sizle beraber kalmasını sağlayın. Motivasyonlarını her zaman yüksek tutun ve onlara yeni fırsatlar sunun.

BAKMADAN GEÇME!