Sporun rengi: 'Es-Es bandosu'

Güncelleme Tarihi:

Sporun rengi: Es-Es bandosu
Oluşturulma Tarihi: Ekim 29, 2009 15:09

Eskişehir'de astsubay, doktor, mühendis gibi çeşitli meslek gruplarından 21 kişinin yer aldığı “Bando Es-Es”, her maçta Eskişehirspor tribünlerini coşturuyor.

Haberin Devamı

Bando Es-Es'in sözcüsü Uğur Kürkçüoğlu, yaptığı açıklamada,  Temmuz 2006'da kurdukları grubun Eskişehirspor sevgisiyle 3 yıldır tribünlerde  yer aldığını kaydetti.

Eskişehirspor'un her maçında takımın arkasında bir itici güç olmaya  çalıştıklarını ifade eden Kürkçüoğlu, şöyle konuştu:
“Bandoyu kurma hayalimiz Güney Amerika'daki taraftarları kıskanarak başladı. Onlar, maça değil sanki karnavala gider gibi maça hazırlanıyorlar. Biz  de tribünlere renk getirmek ve yeni tezahüratlar kazandırabilmek için  çalışıyoruz. Şanlı Eskişehirspor taraftarından övgüyle söz ettirebilmek istiyoruz. Amaçlarımız arasında Eskişehir ve Eskişehirspor'un tanıtımına katkıda  bulunmak da var. Eskişehirspor tribünlerinde birliğinin sağlanmasına katkıda  bulunabilmek için takımı destekliyoruz. Tribün terörünün yaşandığı ülkemizde,  maçların aslında bir karnaval havasında da geçebileceğini göstererek,  Eskişehirspor taraftarı olarak ülkeye bir örnek olmak istiyoruz. En büyük  isteğimiz tribünlerde küfürü yok etmektir. Tribündeki kötü tezahüratı engellemeyi  amaçlıyoruz.”

Haberin Devamı

ENSTRÜMANLAR TARAFTARLAR ARASINDAKİ İMECEYLE ALINDI

Kürkçüoğlu, bandoda çalanların tamamının gönüllerden oluştuğunu  belirterek, bandodaki herkesin Eskişehirspor'a manevi destek dışında hiçbir  menfaat gözetmediğini bildirdi.

Bir süre yakınlarından aldıkları emanet enstrümanlarla bandoda çalmaya  başladıklarını anlatan Kürkçüoğlu, şöyle devam etti:
“Daha sonra enstrümanlarımız taraftarlar arasında yapılan imeceyle  alındı. Artık bandomuz kendi enstrümanlarına kavuştu. Her maçtan bir gün önce  Eskişehir Atatürk Stadı'nda bir araya gelip repertuvar çalışması yapıyoruz.  Deplasmanlara gittiğimizde emniyet güçleri güvenlik gerekçesiyle  enstrümanlarımızı stadın içine almıyor. Emniyet güçlerinin bu uygulamadan  vazgeçmesini istiyoruz. Deplasmanlarda enstrümanlarımız stada alınmadığından  Es-Es'e istediğimiz desteği veremiyoruz. Bu yüzden Türkiye Futbol Federasyonu ve  Süper Lig'deki takımlardan duyarlı olmalarını bekliyoruz. Destek veren  Eskişehirspor taraftarlarına, Büyükşehir Belediyesine ve sponsorumuz Espark'a  teşekkür ediyoruz.”

Kürkçüoğlu, Türkiye Futbol Federasyonu'nun isteği üzerine Türkiye Milli  Futbol takımının her maçında da tribünlerdeki yerlerinde görev alabileceklerini  sözlerine ekledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!