Sporu sevmek için 100 neden

Güncelleme Tarihi:

Sporu sevmek için 100 neden
Oluşturulma Tarihi: Haziran 15, 2008 00:00

İngiliz Observer gazetesinin aylık spor ilavesi haziran sayısında "Sporda sevdiğimiz 100 şey" başlıklı bir liste yaptı. Dünya sporunun yıldızlarının ve rekabetlerin de yer aldığı listeden ilginç maddeleri derledik. Sıralamanın hiyerarşik bir önemi olmadığını belirtelim.

1) Seri penaltı atışları: Christian Ronaldo gibi bir büyük yıldızı ve John Terry gibi sakatlıkların bile yıldıramadığı bir oyuncuyu bir anda göz yaşları içinde bırakabilir. Her zaman futbolun birparçası olmalı.

10) Asaşoryu ve Hakuho rekabeti: Dünyanın en iyi iki sumo güreşçisi ocak ayından bu yana karşılaşıyor. Ve bir maçı biri, bir maçı diğeri kazanıyor. Şu anda dünyanın en büyük rekabetlerinden birisi.

17) Hereford United: 2005’te İngiltere’de yarı profesyonel bir takımdı. Üç sezonda ikinci seviyeye kadar (First Division) yükseldi. Yani İngiltere Premier Ligi’nin bir seviye altına. Üstelik bu sürede transferlere sadece 40 bin Sterlin (100 bin YTL) harcadılar. Ticari futbol döneminde para olmadan da başarı elde edilebileceğinin bir kanıtı.

20) Teniste şahin gözü: Bu kamera sistemi sayesinde sadece mızmız oyuncular değil, tüm tenisçiler itiraz hakkını kullanabiliyor. Seyircinin yavaş çekimde topun çizginin ne tarafında sektiğini izlerken çıkardığı "Oh" sesleri son derece ilginç.

28) Yeni Wembley Stadyumu: Dünyada en müthiş atmosfere sahip stadyumlardan birisi. Doğrusu beklemeye dedi.

37) Sawgrass Golf Parkuru’ndaki 17. delik: Florida’daki Sawgrass Sahası’ndaki 17. delik her yıl her seviyeden golfçünün yüz yirmi bin (120.000) topunu yutuyor. Üç parlık bu delik en usta golfçüyü bile çılgına çevirebilir. Bunu dünyanın en iyi golfçülerinden Güney Afrikalı Ernie Els’in sözleri özetliyor: "Dört buçuk saatlik çabanız sadece bu delikte heba olabilir."

45-47) Kadın tenisçilerin haute couture kıyafetleri: Bunları kortta seyretmek büyük bir zevk. Örneğin Rus Maria Şarapova’nın elmas küpeleri, Amerikalı Serena Williams’ın fosforlu sarı elbiseleri ve Fransız Tatiana Golovin’in uzun kırmızı külotlarını...

59) David Villa: İspanyol futbolcu, kulübü Valencia’da 7 numaralı formasıyla parlamıştı. Şimdi Milli Takım formasıyla Avrupa Futbol Şampiyonası’nda fırtına gibi esiyor. Rusya’ya üç gol attığı ilk maçta. Gol krallığının en büyük adayı. Şampiyona sonrası 20 milyon Sterlin (50 milyon YTL) gibi bir bedelle İngiltere Ligi’nde Chelsea ya da Arsenal’e transfer olabilir.

63) Uçan Amerikalı Dwight Howard:
NBA liginde smacın en üst noktasını zorlayan dev basketbolcu. All-Star maçında Süpermen üniformasıyla smaç şampiyonu olmuştu. Faul çizgisinden zıplayıp yaptığı smaçlar ve smaç sırasında çemberi öpmesi onun için sıradışı değil.

91) Fransa Turu’nun 17. etabı: Bisiklet dünyasının en önemli yarışı 2008’de çok zorlu bir etaba sahip. 23 Temmuz Çarşamba günü 150 kadar bisikletçi en üst kategoriden üç tepeyi aştıktan sonra efsanevi Alpe D’Huez Zirvesi’nde finiş çizgisini geçecekler.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!