Sporda zorlu Nisan sınavı

Güncelleme Tarihi:

Sporda zorlu Nisan sınavı
Oluşturulma Tarihi: Nisan 02, 2012 12:31

Türk sporcuları, Nisan ayında bir dünya, bir Avrupa ve iki olimpiyat eleme müsabakasında başarılı olmak için ter dökecek.

İlk sınavı Genç Milli Tekvando Takımı Mısır'da verecek. Sharm el Sheikh kentinde 4-8 Nisan tarihlerinde düzenlenecek 9. Dünya Gençler Tekvando Şampiyonası'nda mücadele edecek milliler, 93 ülkeden 749 sporcunun arasından sıyrılarak altın madalya kazanmaya çalışacak. Teknik Direktör Ali Şahin yönetimindeki Genç Milli Takım, şampiyonaya 10 erkek ve 10 bayan sporcuyla katılacak.

Türk sporcuları bekleyen başka bir zorlu sınav ise Antalya'da 6-16 Nisan'da düzenlenecek Avrupa Bayanlar ve Erkekler Halter Şampiyonası. Kepez Spor Salonu'ndaki şampiyonaya, 33 ülkeden, 133 bayan ve 208 erkek sporcu olmak üzere 341 halterci katılıyor. Türkiye şampiyonada 7 bayan ve 8 erkek sporcu ile mücadele edecek. Antalya'daki şampiyona, olimpiyat vizesi alamayan ülkeler için büyük öneme sahip olacak. Bu ülkeler madalyaların yanı sıra, alacakları puanlarla olimpiyatlara gidip gitmeyeceklerini kendileri belirleyecek. Türkiye, daha önce yapılan olimpiyat vize mücadelelerinde 4 bayan ve 5 erkek sporcuyla vize almış ve kotasını doldurmuştu.
Geçen yıl Eylül ayında Azerbaycan'da düzenlenen Dünya Boks Şampiyonası'nda hiç bir varlık gösteremeyerek sıfır çeken ve büyük hayal kırıklığı yaratan Boks Milli Takımı'nın da olimpiyatlara katılıp katılmayacağı ya da kaç kişi ile katılacağını bu ay belirleyecek. Milli Takım, Trabzon'da 13-22 Nisan arasında düzenlenecek olan Avrupa Kıtası Olimpiyat Kota Müsabakaları'nda tamam ya da yola devam diyecek. 10 sıklette müsabakalara katılacak olan Boks Milli Takımı en az 4 sıklette olimpiyat vizesi almak için ringe çıkacak. Elemelere 44 ülkeden 250'nin üzerinde sporcu katılacak. Bayanlar ise önümüzdeki ay Çin'de yapılacak dünya şampiyonasında 51, 60 ve 75 kilolarda vize mücadelesi verecek.

Türk sporcuları güreşte de oldukça zorlu bir dönem bekliyor. Serbest ve grekoromen stilde Bulgaristan'da 18-22 Nisan'da gerçekleştirilecek olan kalifikasyon turnuvasında, Türk güreşçiler minderde ter dökecek. Sırbistan'da 6-11 Mart arasında düzenlenen Avrupa Güreş Şampiyonası'nda 2 altın, 4 bronz madalya kazanarak moral bulan milliler, olimpiyat yolundaki ilk vize sınavını iyi değerlendirmek için varını yoğunu ortaya koyacak. Serbest stilde sadece 96 kiloda Serhat Balcı olimpiyat vizesi alırken, bu stilde milli takım 55, 60, 66, 74, 84, 120 kilolarda vize mücadelesi verilecek.

Grekoromen stilde ise İstanbul'da geçen yıl Eylül ayında gerçekleştirilen Dünya Güreş Şampiyonası'nda Türkiye, 120 kiloda Rıza Kayaalp, 74 kiloda Selçuk Çebi, 84 kiloda Nazmi Avluca ve 96 kiloda Cenk İldem ile olimpiyat vize almıştı. Türkiye bu stilde ise 55, 60 ve 66 kilolarda olimpiyatlara katılmak için gayret sarf edecek.

Milliler, Bulgaristan'dan sonra olimpiyatlara gitmek için 25-29 Nisan'da Çin'de, 2-6 Mayıs arasında ise Finlandiya'da mücadele edecek.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!