Sporculara tecil müjdesi

Güncelleme Tarihi:

Sporculara tecil müjdesi
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 28, 2008 00:00

Hazırlanacak kanun teklifiyle, A Milli Takım kadrolarında yer alan, olimpiyat, dünya ve Avrupa şampiyonaları ile uluslararası yarışmalarda ilk 3’e giren sporcuların askerliklerinin 38 yaşına kadar tecil edilmesi için harekete geçiliyor.

HÜKÜMET, spor kamuoyunu uzun süredir meşgul eden sporcuların askerlik yaşı ile ilgili tartışmalara son noktayı koymak için harekete geçti. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile bir araya gelen Devlet Bakanı Murat Başesgioğlu ve Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül, sporcuların askerlik yaşı ile ilgili bir görüşme yaptılar. Görüşmede, başta milli sporcuların olmak üzere, askerlik yaşının 38’e kadar tecil edilmesi konusunda mutabakata varıldı. Çıkan ortak karara göre, hazırlanacak kanun teklifiyle A Milli Takım kadrolarında yer alan, olimpiyat, dünya ve Avrupa şampiyonaları ile uluslararası müsabakalarda ilk 3’e giren ve aynı dereceyi yapan takımlarda yer alan aktif spor yaşamını sürdüren sporcuların askerlikleri 38 yaşına kadar tecil edilecek.

Türkiye Profesyonel Futbol Ligleri olan Süper Lig, Bank Asya 1. Lig ile TFF 2. ve 3. Liglerde oynayan futbolcularda askerlik tecil yaşı 35’e çıkarılacak. Aynı şekilde, 3 ve daha fazla ligi bulunan diğer spor dallarında (voleybol, basketbol, hentbol gibi), en üst iki ligde yer alan takımlar ile en az 2 ligi bulunan spor dallarında da en üst ligde yer alan takımların sporcularının askerlik tecil yaşı da 35 olacak.

Yasayı bekliyorlar

Askerlik tecil yaşında değişiklik yapılmasını bekleyen, Süper Lig’de 20, diğer spor branşlarında ise yaklaşık 200 sporcunun olduğu bildirildi. Karar, Yusuf Şimşek, Tümer Metin, Ümit Özat, İbrahim Kutluay gibi sporcularımızın askerliklerini tecil imkanını da sağlayacak. Yasanın bir an önce yürürlüğe girmesi için Askerlik Kanunu’nda değişiklik yapılmasına ilişkin kanun teklifinin TBMM gündemine getirileceği öğrenildi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!