Ziraat Türkiye Kupası yarı final çift maç mı, tek maç mı?

Güncelleme Tarihi:

Ziraat Türkiye Kupası yarı final çift maç mı, tek maç mı
Oluşturulma Tarihi: Ocak 24, 2023 15:18

Ziraat Türkiye Kupası yarı final maçı rövanşlı olup olmadığı ile merak ediliyor. Ziraat Türkiye Kupası'nda kura çekilişi tamamlandı. Çeyrek finalde eşleşmeler Fenerbahçe - Yukatel Kayserispor, Demir Grup Sivasspor - Gaziantep FK, Ankaragücü - Trabzonspor, Galatasaray - Başakşehir olarak gerçekleşti. Peki, sonraki etapta Ziraat Türkiye Kupası yarı final eşleşmeleri çift maç mı, tek maç mı oynanacak? İşte, o detaylar

Haberin Devamı

Ziraat Türkiye Kupası'nda Yarı final; çift maç eleme usulüne göre oynanacak. Yarı final ilk maçları 4, 5 veya 6 Nisan, rövanş maçları ise 25, 26 veya 27 Nisan tarihlerinde oynanacak.

Final müsabakası, yarı finalde tur atlayan iki takım arasında, TFF tarafından belirlenecek olan tarafsız sahada tek maç eleme usulüne göre oynanır.

Final müsabakasında, eşitliğin bozulmaması halinde on beşer dakikalık iki uzatma devresi oynanır. Uzatma devrelerinde de eşitliğin bozulmaması halinde kazanan takım penaltı vuruşları sonucunda belirlenir.

VAR SİSTEMİ KULLANILACAK

Ziraat Türkiye Kupası Çeyrek Final, Yarı Final ve Final müsabakalarında, Futbol Oyun Kuralları ve bu kurallara dahil edilen VAR Protokolüne uygun olarak çevrim içi Video Yardımcı Hakem Sistemi kullanılacak.

BAKMADAN GEÇME!