Ziraat Türkiye Kupası: Beşiktaş 4-0 Eyüpspor / Maç sonucu

Güncelleme Tarihi:

Ziraat Türkiye Kupası: Beşiktaş 4-0 Eyüpspor / Maç sonucu
Oluşturulma Tarihi: Ocak 16, 2024 16:15

Beşiktaş, Ziraat Türkiye Kupası 5. Tur maçında konuk ettiği Eyüpspor'u 4-0 mağlup ederek adını son 16'ya yazdırdı.

Haberin Devamı

Ziraat Türkiye Kupası 5. Tur maçında Beşiktaş ile 2. Lig ekibi Eyüpspor karşı karşıya geldi.

Tüpraş Park'ta oynanan mücadele 4-0'lık skorla üstün ayrılan Beşiktaş, Türkiye Kupası'nda bir üst tura yükselen takım oldu.

Beşiktaş'a turu getiren golleri 16. dakikada Salih Uçan, biri penaltıdan olmak üzere 36 ve 67. dakikalarda Cenk Tosun, 87. dakikada A. Rebic kaydetti.

MAÇTAN DAKİKALAR

5. dakika sol kanatta topla buluşan Onur Bulut, Rebic ile verkaçı sonrası savunmanında müdahalesiyle penaltı noktası sağ tarafında topu tekrar önünde buldu ve yaptığı vuruşta meşin yuvarlak savunmaya çarpıp kornere gitti.

16. dakikada Rebic’in sol kanattan yaptığı ortada altıpas içerisinde Salih Uçan’ın yaptığı kafa vuruşunda kaleci Berke Özer’in müdahalesiyle tekrar topu önünde bulan Salih, meşin yuvarlağı ağlara gönderdi. 1-0

Haberin Devamı

34. dakikada Rebic’in sol taraftan yaptığı ortada savunmadan seken top Ghezzal’ın önünde kaldı. Ghezzal, ceza sahası içi sol çaprazda Regattin’in müdahalesiyle yerde kaldı ve hakem Murat Erdoğan penaltı noktasını gösterdi.

36. dakikada kazanılan penaltı atışında topun başına geçen Cenk Tosun, sağ köşeye yerde yaptığı vuruşta kaleci ve topu ayrı köşelere gönderdi. 2-0

66. dakika savunmada Claro’nun hatalı pasında araya giren Fernandes’in ceza yayı sol tarafından yaptığı vuruşta kaleci Berke Özer, meşin yuvarlağı kornere çeldi.

67. dakikada sol taraftan Fernandes’in kullandığı kornerde ceza sahası içi sol tarafında Demir Ege’nin kafayla dokunduğu topa altıpas çizgisi sağ tarafında Cenk Tosun, sağ ayağıyla yaptığı vuruşta meşin yuvarlağı filelerle buluşturdu. 3-0

87. dakikada savunmada Murat Uçar’ın pasında araya giren Tayfur Bingöl, topla birlikte ceza sahasına girip rakibine geçerek içeri çevirdiği topa altıpas çizgisi gerisinden Rebic’in vuruşunda savunmaya da çarpan top ağlara gitti. 4-0

MAÇTAN NOTLAR

Türkiye Kupası 5’inci Tur karşılaşmasında Beşiktaş sahasında Eyüpspor’u konuk etti. Tüpraş Stadyumu’nda saat 21.00’de başlayan karşılaşmada Murat Erdoğan düdük çaldı. Erdoğan’ın yardımcılıklarını Samet Çavuş ve Murat Ergin Gözütok üstlendi.

Haberin Devamı

Beşiktaş Teknik Direktörü Fernando Santos, Süper Lig’in 20’nci haftasında 3-0 kazanılan Fatih Karagümrük maçının 11’inde 1’i zorunlu 4 değişikliğe gitti. Tecrübeli teknik adam, sakatlığı nedeniyle sezonu kapatan Amir Hadziahmetov, Tayyip Talha Sanuç, Rashica ve Semih Kılıçsoy’un yerine Necip Uysal, Demir Ege Tıknaz, Rachid Ghezzal ve Ante Rebic’i 11’de görevlendirdi.
Kaleyi Mert Günok’a emanet eden Santos, savunma hattını Onur Bulut, Necip Uysal, Zaynutdinov ve Umut Meraş’tan oluşturdu. Orta alanda Demir Ege Tıknaz, Gedson ve Salih Uçan’ı 11’de sahaya süren Santos sağ kanatta Ghezzal, sol kanatta ise Rebic’e forma verdi. Tecrübeli teknik adamın gol yollarındaki tercihi ise Cenk Tosun oldu.

Haberin Devamı

GHEZZAL 78 GÜN SONRA 11’DE

Siyah-beyazlı ekibin Cezayirli kanat oyuncusu Rachid Ghezzal, 78 gün sonra bir maçta 11’de görev aldı. 30 Ekim 2023 tarihinde Süper Lig’in 10’uncu haftasında oynanan Gaziantep FK maçında ilk 11’de görev yapabilen Ghezzal daha sonra sakatlığı nedeniyle takımdan uzak kalırken kısa bir süre ise kadro dışında bırakılmıştı. Ligde son 3 haftada oynanan Kasımpaşa, Çaykur Rizespor ve Fatih Karagümrük karşılaşmalarında oyuna sonradan dahil olan tecrübeli kanat, yaklaşık 2.5 aylık aranın ardından ilk 11’de forma giydi.

REBİC 6 MAÇ SONRA 11’E DÖNDÜ

Beşiktaş’ta Hırvat kanat oyuncusu Ante Rebic ise 6 maçlık aradan sonra ilk 11’e döndü. Tecrübeli kanat oyuncusu son olarak Süper Lig’in 15’inci haftasında oynanan Fenerbahçe derbisinde ilk 11’de görev almıştı. Daha sonra Konferans Ligi’ndeki bir maçta kadroya giremeyen Rebic, Süper Lig’de oynanan 2 karşılaşmada oyuna sonradan dahil olmuş, 3 maçta ise kadroda olmasına rağmen görev almamıştı.

Haberin Devamı

ARDA TURAN’DAN 7 DEĞİŞİKLİK

Eyüpspor Teknik Direktörü Arda Turan, 1’inci Lig’in 18’inci haftasında iç sahada 2-0 kazanılan Keçiöregücü maçının 11’inde 7 değişiklik yaparak takımını Beşiktaş maçında sahaya sürdü. Genç teknik adam; Murat Uçar, Robin Yalçın, Caner Erkin, Recep Niyaz, Regattin, Ampem ve Bruno’nun yerine Uğur Demirok, Ömer Bayram, Bekir Yılmaz, Melih Kabasakal, Mete Kaan Demir, Seslar ve Mustafa Pektemek’e görev verdi.

 

 

 

 

BAKMADAN GEÇME!