Yusuf Demir tartışması! Tolunay Kafkas’tan Okan Buruk'a: "Kelimelerine dikkat ederek konuşsun"

Güncelleme Tarihi:

Yusuf Demir tartışması Tolunay Kafkas’tan Okan Buruka: Kelimelerine dikkat ederek konuşsun
Oluşturulma Tarihi: Eylül 20, 2022 07:00

Galatasaray cephesinin yabancı statüsünde oynayan genç oyuncu Yusuf Demir'le ilgili açıklamalarına Tolunay Kafkas’tan yanıt geldi.

Haberin Devamı

Galatasaray’ın Rapid Wien’den transfer ettiği ve yabancı statüsünde oynattığı Yusuf Demir’in yerli kategorisinde sayılıp sayılmaması ile ilgili tartışmalar devam ediyor. İlk olarak sarı kırmızılı takımın teknik direktörü Okan Buruk, Kasımpaşa maçının ardından konuyu gündeme getirirken dün ise Ümit Milli Takım Teknik Direktörü Tolunay Kafkas ile Galatasaray Başkanı Dursun Özbek, Yusuf Demir’in durumuyla ilgili açıklamalarda bulundu.

GALATASARAY TEKNiK DiREKTÖRÜ OKAN BURUK: HER ŞEYiYLE TÜRK OLAN BiRiNiN YABANCI SAYILMASI KÖTÜ BiR DURUM

"Yusuf Demir’i keşke Türk olarak oynatabilsek. Her şeyi Türk olan bir çocuk. Milli takım tercihi nasıl olmuş onu da bilmiyoruz. Biz mi tercih etmedik o mu Türkiye’yi tercih etmedi. Türk olan bir oyuncunun Türk olarak oynaması gerekiyor. Sadece Galatasaray’dakiler değil tüm oyuncuların... Özellikle Türk pasaportu olan Türk aileye sahip olan bizden birilerinin yabancı olarak oynaması kötü bir durum.”

Haberin Devamı

GALATASARAY BAŞKANI DURSUN ÖZBEK: TÜRKiYE, YUSUF’U KAZANMALI TFF iLE TEMASLARIMIZ BAŞLADI

“Türk sporuna önemli hizmetler vereceğini düşündüğümüz bir kardeşimiz Yusuf Demir. Çok genç. Bu genç yaşta son derece başarılı performansı olmuş. Özellikle Türk Milli Takımı’nın Yusuf’u kazanması gerektiğini düşünüyorum. TFF’nin buna pozitif bakacağını düşünüyorum. Neticede temasımız, çabamız Yusuf Demir’in Türk Milli Takımı’na kazandırılması ve performansı ile milli takımda başarı getirmesi yönünde olacaktır.”

ÜMiT MiLLi TAKIM TEKNiK DiREKTÖRÜ TOLUNAY KAFKAS: OKAN BURUK, KELiMELERiNE DiKKAT EDEREK KONUŞSUN

Yusuf Demir ile ilgili genç milli takımlarda gerekli girişimlerle, ben ve Nedim Güngör hocamız ilgilendik. Kendisini davet ettik, elimizde yazılar var. Bunu konuşurken dikkatli konuşmak lazım. Ümit Milli Takım teknik direktörü olduğumda Yusuf, Avusturya Ümit Milli Takımı’nda forma giymişti. Ümit Milli Takımı’na almamız söz konusu değildi prosedür gereği. Bir tercih yapması gerekiyordu A Milli Takım için. Ya bizi seçecekti ya da Avusturya’yı. Okan Buruk benim arkadaşım. Kullandığı kelimeleri bilerek konuşmak lazım bu işlerde, bu kadar söyleyeyim. İleri giderse onun da cevabını ben veririm. Avusturya’yı seçmesi onun tercihi ama biz Yusuf Demir ile ilgili gerekli özeni gösterdiğimizi düşünüyorum.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!