Yok artık Alperen

Güncelleme Tarihi:

Yok artık Alperen
Oluşturulma Tarihi: Kasım 22, 2023 07:00

NBA’deki gururumuz Alperen Şengün bu sezon fırtına gibi esmeye devam ediyor. Önceki gün LA Lakers’a karşı 23 sayı atan milli basketbolcumuz dün de Golden State Warriors potasına 30 sayı bıraktı.

Haberin Devamı

NBA’de Houston Rockets forması giyen milli basketbolcumuz Alperen Şengün, bu sezonun en iyi maçını dün Golden State Warriors deplasmanında oynadı. Milli basketbolcu, 37 dakika süre aldığı karşılaşmada 30 sayı, 13 ribaund, 5 asist, 1 blok ve 1 top çalma ile oynayarak takımının en başarılı oyuncusu oldu. Houston Rockets, Alperen’in bu başarılı performansına karşın 121-116 yenilmekten kurtulamadı ve 12. maçında 6. mağlubiyetini aldı. Ev sahibi Warriors’a galibiyeti getiren isim ise 32 sayı, 4 ribaund, 1 asist üreten yıldız oyuncu Stephen Curry oldu.

Alperen bu sezon forma giydiği 12 maçta 20.9 sayı, 8.8 ribaund ve 5.7 asist ortalamalarına ulaştı. Houston Rockets Koçu Ime Udoka, Golden State Warriors maçından sonra Alperen’in skorer oyununun yanı sıra savunmasını da övdü.

Haberin Devamı

SAVUNMADA DA YILDIZ

Udoka “Alperen’in birçok açıdan hücumda neler yapabildiğini, oyunu nasıl etkilediğini biliyorduk. Ama bugün (dün) savunmada da büyük bir adım attı. İşin savunma kısmını da benimsedi ve kendisini geliştirdi” diye konuştu. Alperen Şengün önceki gün oynanan Los Angeles Lakers karşılaşmasında da 23 sayı, 10 ribaund, 5 asistlik üstün bir performans ortaya koymuş ve maçı kaybetmelerine rağmen büyük alkış almıştı.

‘KRAL’ BİLE ŞAPKA ÇIKARDI

Lakers’ın “Kral” lakaplı süper starı LeBron James, milli basketbolcumuzu “Alperen her geçen maç daha da rahat oynuyor, takımı ona güveniyor. O çok değerli bir oyuncu, özellikle alçak postta çok etkili. Topla ilişkisi çok iyi, saha görüşü üst düzey ve harika bir pasör. Bence çok değerli bir genç yetenek” diyerek övmüştü.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!