Voleybolda ayak var mı? Voleybolda ayak kullanılır mı? İşte voleybol oyunu kuralları!

Güncelleme Tarihi:

Voleybolda ayak var mı Voleybolda ayak kullanılır mı İşte voleybol oyunu kuralları
Oluşturulma Tarihi: Eylül 03, 2023 23:14

Voleybol oyun kuralları sporseverlerin odaklandığı konuların başında geliyor. File ile ikiye bölünmüş bir oyun alanı üzerinde altı kişilik iki takım ile oynanan bir spor dalı olan voleybolda oyunun amacı, topu filenin üzerinden göndererek rakip takımın oyun alanına topun değmesini sağlamak ve rakip takımın aynı amaca ulaşmasını önlemek. Bir geri hat oyuncusu sıçradığı anda ayağı (ayakları) hücum çizgisine temas etmemeli veya çizgiyi geçmemelidir. Peki, Voleybolda ayak var mı, ayak kullanılır mı? İşte, o konu hakkında bilgiler.

Haberin Devamı

Voleybolda ayak var mı, sorusu sporseverler tarafından gündeme geldi. Spor çeşitlerinden biri olan voleybol el ile oynanıyor. Oyun sırasında rakip sahaya ayak basmak yasaktır ve üç seti kazanan takım galip gelmektedir. İşte, voleybol oyunu hakkında bilgiler.

VOLEYBOLDA AYAK VAR MI?

Voleybol kuralları net olarak belirlenmiştir ve kurallar değiştirilemez. Bu kurallardan biri de bir geri hat oyuncusu sıçradığı anda ayağı (ayakları) hücum çizgisine temas etmemeli veya çizgiyi geçmemelidir.

Bir takım sayı kazanmak için topu karşı takımın sahasına göndermelidir. Bir oyuncu gelen topa üst üste iki kez dokunamaz.

Voleybol elle oynanan bir spordur, ayak kullanılamaz.

BAKMADAN GEÇME!