Ve Yakın Doğu Üniversitesi şampiyon!

Güncelleme Tarihi:

Ve Yakın Doğu Üniversitesi şampiyon
Oluşturulma Tarihi: Nisan 12, 2017 17:57

Kadınlar EuroCup Finali rövanş maçında Yakın Doğu Üniversitesi, Bellona AGÜ'yü 63-58 mağlup etti ve kupanın sahibi oldu.

Haberin Devamı

FIBA EuroCup Final Serisi ikinci maçında iki temsilcimiz Yakın Doğu Üniversitesi ve Bellona AGÜ İstanbul Caferağa Spor Salonu’nda karşı karşıya geldi. Mücadeleyi 63-58 kazanan Yakın Doğu Üniversitesi 2016-2017 sezonu EuroCup Kadınlar organizasyonunun şampiyonu oldu.

1. PERİYOT SONUCU: 12-25
2. PERİYOT SONUCU: 12-8
3. PERİYOT SONUCU: 15-14
4. PERİYOT SONUCU: 24-11

MAÇ SONUCU: 58-63

MAÇIN PERİYOTLARI:

Dev finalde ilk çeyreği Bellona AGÜ, Yakın Doğu Üniversitesi karşısında 25-12 üstün bitirdi. Kayseri ekibinde Gray 7, Sanders 6 sayıyla yıldızlaştı. Karşılaşmada devreye 33-24 Bellona AGÜ üstünlüğü ile girildi.

İkinci periyotta Yakın Doğu'dan Bahar Çağlar pota altı hakimiyeti konusunda etkiliydi. AGÜ ise hızlı hücumlardaki başarısıyla skor üstünlüğünü korudu.

Haberin Devamı

Üçüncü çeyrek sonunda ev sahibi Yakın Doğu Üniversitesi, devreye girilirken AGÜ ile 9 sayı olan farkı 47-39 ile ancak 8'e indirebildi. İki takımın da set oyunlarını tercih ettiği üçüncü periyotta AGÜ son çeyrek öncesi oyuna ağırlığını koydu. 

Final periyotuna Yakın Doğu Üniversitesi müthiş bir giriş yaparak skoru 45-49’a getirdi ve Bellona AGÜ molası geldi. Mola sonrası skor önce 49-49’da eşitlendi daha sonra YDÜ 51-49 öne geçti. 35.dakikada Yakın Doğu Üniversitesi’nden Vandersloot 5.faul ile oyun dışı kaldı. Yakladığı ivme ile oyun kontrolünü eline geçirip farkı açan Yakın Doğu Üniversitesi kalan dakikalarda avantajını kaybetmeyerek maçı 63-58 kazandı ve 2016-2017 EuroCup Kadınlar organizasyonunun şampiyonu oldu.

HOLINGSVORTH YILDIZLAŞTI
Dev finali; Holingsvorth'ten önce ve Holingsvorth'ten sonra olarak ikiye ayırmak en doğrusu...
Öyle ki Yakın Doğu, ilk üç periyot boyunca kaçan Bellona AGÜ'yü, final periyodunda WNBA patentli yıldızı Holingsvorth'ün müthiş performansı ve taraftar desteğiyle önce yakaladı, sonra devirdi. Yıldız oyuncu mücadeleyi 16 sayı, 10 ribauntla tamamlayıp şampiyonluğun mimarı oldu.

Ve Yakın Doğu Üniversitesi şampiyon

Haberin Devamı

SALON YÜKÜ KALDIRAMADI
FIBA Kadınlar Avrupa Kupası finali ikinci maçında Yakın Doğu Üniversitesi'nin iç saha karşılaşmalarını oynadığı Caferağa Spor Salonu, final yükünü kaldıramadı.
1500 kişilik salon tıklım tıklım dolarken, çok sayıda taraftar salon dışında kaldı. Medya mensuplarının da basın tribününe sığmakta zorluk çektiği gözlendi. 

ABDULLAH GÜL, DEMİREL, TÜRKOĞLU VE ONAN DA İZLEDİ
Türkiye Cumhuriyeti'nin 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, dev finali salonda takip etti. Kayseri doğumlu olan ve Bellona Abdullah Gül Üniversitesi takımına adını veren eski cumhurbaşkanı, protokol tribünündeki yerini aldı.

Ayrıca FIBA Avrupa Başkanı Turgay Demirel, Türkiye Basketbol Federasyonu Başkanı Hidayet Türkoğlu ile TBF CEO'su Ömer Onan da, Caferağa Spor Salonu'ndaydı.

Haberin Devamı

Ve Yakın Doğu Üniversitesi şampiyon

BAKMADAN GEÇME!